Fandango - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Fandango

Fandango

Fandango (1985.)

Warner Bros. / ISSA film i video

91' komedija

Režija:           Kevin Reynolds

Uloge: Judd Nelson, Kevin Costner, Sam Robards, Pepe Serna, Chuck Bush

Scenario:        Kevin Reynolds

Producent/i:   Tim Zinnemann

Linkovi: imdb

Fandango

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
3
0.00

Petero prijatelja s faksa odlazi na posljednje zajedničko putovanje prisjećajući se dobrih starih vremena prije nego svaki krene svojim putem.

Svi se volimo prisjećati dobrih starih vremena (ukoliko se imamo ćega prisjećati) pa stoga ukoliko ste u nostalgičnom raspoloženju probajte s Fandangom. Riječ je o komediji koju je tada mladi Kevin Costner iznio na vlastitim leđima uz veliku pomoć redatelja Kevina Reynoldsa. Ovaj će dvojac koju godinu kasnije snimiti superskupi Waterworld, možda i najveći promašaj godine koji je označio početak kraja Costnerove ere no to je već za neku drugu priču.

U Fandangu pratimo petero najboljih prijatelja koji su 1971. diplomirali. 'Grooverse', kako se nazivaju, čine Gardener Barnes (Kevin Costner) poznat kao Groover (nije završio faks da bi bio vrtlar, Gardener mu je ime), njegov najbolji kompić Phil Hicks (Judd Nelson), Kenneth, Lester i Dorman.

Gardner je slatkorječiv mladić koji zna doći do onoga što želi, ali ga to ne spašava nevolja, naprotiv. Phil je njegova savjest, down to earth lik koji iako se protivi Gardenerovim zamislima na kraju uvijek popusti. Lester izlazi sa Gardenerovom bivšom curom Debbie koju je ovaj ostavio zato što nije bila spremna za ozbiljniju vezu, barem tako Gardener misli. Lester s druge strane planira 'happily ever after' od čega ga Gardener odgovora. Nije teško zaključiti zašto.

Pred gotovo neizbježnu regrutaciju i odlazak u Vietnam Gardener odlučuje organizirati veliki road trip u Meksiko. Jedini Groover koji ima pristup automobilu je Phil koji ga isprva odbija maznuti starcima, no nakon Gardenerove obrade Cadilac je spreman za put.