Paparazzi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Paparazzi

Paparazzi

Paparazzi (2004.)

20th Century Fox / Blitz film i video

84' akcija, drama, triler

Režija:           Paul Abascal

Uloge: Cole Hauser, Robin Tunney, Dennis Farina, Daniel Baldwin

Scenario:        Forrest Smith

Producent/i:   Bruce Davey, Mel Gibson, Stephen McEveety

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Paparazzi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.79
14
0.00

Ekipa koja jurca okolo s fotićem gotovo da su postali ekvivalent lovaca modernog društva. Samo što lovac ponekad postaje lovina.

E ovo mora da je bio film kojeg su s posebnim zadovoljstvom osmišljavali i realizirali. Fotografska pošast odavno se slavnima popela na vrh glave pa bi bio red da dobiju i film. Tim više što im je opis zanimanja proistekao iz jednog filma. Kojeg? Ostavimo to za kraj – kao hint ponudit ćemo samo informaciju kako je riječ o poznatom talijanskom naslovu.

Mlada zvijezda na putu prema popularnom gore isprva napast paparazza doživljava kao jedno od manjkavosti svog posla no ubrzo nelagoda i odbojnosti prerastaju u mržnju. Razlog tomu je što su prevršili svaku mjeru i doveli u opasnost živote junakova i njegove obitelji. Teška vremena povlače za sobom teške odluke i hopa cupa i imamo jednograzjarenog osvetnika u potrazi za plijenom. Noć počinje gutati najomraženiju novinarsku podvrstu.

'Paparazzi' je film koji je pored ishlapljelih, poluzaboravljenih i nikad prepoznatih glumačkih imena ugostio i niz popularnih momentata recentne povijesti. Jedan od najočiglednijih za iščitavanje jest cestovna potjera koja neodoljivo podsjeća na onu parišku koju je životom platila Lady Di. Naslov namijenjen ljubiteljima nezahtjevnog spoja akcića, drame i trilera kritika je dočekala na nož, a moramo primjetiti kako se ni previše karata nije prodalo.

Odgovor koji vam dugujemo s početka: film 'Dolce vita' Federica Fellinija u rječnike je upisao pojam 'paparazzi'. Nastao je prema filmskom liku fotografa prezimena Paparazzo.

h.p.