San za životom - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      San za životom

San za životom

Finding Neverland (2004.)

Miramax / Blitz film i video

106' drama

Režija:           Marc Forster

Uloge: Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Dustin Hoffman

Scenario:        David Magee

Producent/i:   Nellie ellflower, Richard N. Gladstein

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

San za životom

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.42
38
0.00

Iva&Ana 09.09.2005 Ocjena recenzije : 0.0

potiće na novo gledanje na svijet!
izrazito mastovit s odlicnom glumackom postavom predvođenom Johnny one and the only Deppom :D!
savršen filmić za prije spavanja ili za subotnje poslijepodne.. lijep i opustajuc.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Plejada 31.08.2005 Ocjena recenzije : 1.0

magic dust....

divan filmić...bajkovit...sleepy hollowish....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lars von trier fan 07.07.2005 Ocjena recenzije : 0.0

POKREĆE MAŠTU...

Dirljivost koja se ne pretvara u patetiku, to je najbolji opis ove biografske drame. Za uspjeh ovog filma su najviše zaslužni odlični glumci. Johnny Depp samo potvrđuje da je jedan od najboljih glumaca današnjice. Kate Winslet je jako uvjerljiva. Dustin Hoffman je solidan. Najveće glumačko iznenađenje je Freddie Highmore koji glumi malog Petera. Freddiea sigurno čeka dobra filmska karijera. Lokacija filma su predivne. Kamera je krasna, pogotovo u sceni u kazalištu kada kamera doslovno leti prema Peteru dok gleda predstavu. Ovakva kreativnost se ne viđa svakodnevno, zato sve pohvale redatelju Marcu Forsteru. Maštovit, dirljiv i neobičan, San za životom će vas ispuniti ljepotom i toplinom.

Ocjena filma: 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VIP 10.03.2005 Ocjena recenzije : 0.0

petar pan u novom ruhu

Evo jednog odličnog filma za sve one koje vole Petra Pana i zanima kako je ova bajka za djecu (jedna od najljepših) nastala. A mislim da će se svidjeti i onima koji tu priču i ne vole.
Film na jednostavan i vizualno predivan način prikazuje prjateljstvo Barrieja i četvorice dječaka, te njihove majke-udovice. Naravno, to njihovo prilično neobično prijateljstvo ne prihvaćaju svi - njegova žena postaje ljubomorna, dok ostali uglednici iz visokog društva se pitaju kakve on to "simpatije" gaji prema dječacima. Osobno sam mislio da će ova tematika o izopćivanju Barrieja iz društva biti detaljnije opisana, no možda je i bolje da nije. Ovako je sva pažnja posvećena nastanku legendarne bajke.
Johnny Depp opet poakzuje da je jedan od najosebujnijih glumaca i da mu je raspon uloga zaista velik. Kate Winslet je standardno dobra, dok mi je posebno simpatičan bio Dustin Hoffman kao producent koji jedini vjeruje u Barrieja. Film nije bez mana - malo je predvidljiv, patetike ima u malim količinama, no to je nemoguće izbjeći u filmu gdje su djeca jedna od glavnih protagonista. No,posebno je zadivljujuća prekrasna vizualna rješenja u filmu, sjajna kamera.
Marc Forster nakon Bala čudovišta snima totalno drukčiji film, no opet mu uspijeva vizualno predivno dočarati atmosferu kakvu je htio.
Vrlo dobar film koji je ugodno gledati, te koji će definitivno probuditi ono malo dijete u vama i vratiti vas u godine života kada ste se najradije igrali u dvorištu izigravajući razne uloge.
Ocjena:4

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maja kennedy 2002 28.02.2005 Ocjena recenzije : 1.0

prica o zivotu

predivna prica ispricana rjecima djecaka

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andjel 25.02.2005 Ocjena recenzije : 4.5

covjek koji je bio petar pan

trailer je bio odlican i obećao sam si da ću pogledati film prvom prilokom. donekle sam se ipak pribojavao da se film ne pretvori u jos jednu ekranizaciju price o petru panu, a na kraju mi je bilo jako drago sto to ovaj film, u neku ruku i jest. pokazao je da petar pan nije jednostavna prica o djecaku koji ne zeli odrasti. prica je prepuna simbolike i film (koji se i bazira na knjizi 'The man who was Peter Pan') demnostrira pozadinu priće, o čemu Petar Pan zaista govori.
film možda jest malo neodmjereno maštovit, kojeg li izraza, ali mi se i to svidjelo te sam se u neku ruku poistovjetio s Deppom, glumcem koji sve više iznenađuje, odnosno likom kojeg tumači. vračajući se iz kina zamišljao sam kako se ulice i cijeli grad pretvaraju u Isolu che non c'e' (tj. Izgubljeni otok Petra Pana)
uglavnom, klasična tradicionalna priča, ili bolje, bajka koja čovjeka, moguće, i rasplače. jer tko bi odolio jednom tužnom pogledu dječaka koji se jednostavno ne skida pet minuta s ekrana. kako god, ako i ne volite Petra Pana (kao ja dosad) film vam se može svidjeti i može ga gledati cijela obitelj.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: