Dvostruki zavodnik - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dvostruki zavodnik

Dvostruki zavodnik

Two Much (1995.)

Buena Vista Pictures / Blitz film i video

118' komedija, romansa

Režija:           Fernando Trueba

Uloge: Antonio Banderas, Melanie Griffith, Joan Cusack, Daryl Hannah, Danny Aiello

Scenario:        Fernando Trueba, David Trueba

Producent/i:   Robert W. Cort, Ted Field, Adam Leipzig

Linkovi: imdb

Dvostruki zavodnik

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.38
8
0.00

Antonio Banderas i njegov izmišljeni brat nastoje riješiti problemčić s dvije sestre. Problem je u tome što je njegov lik u braku, ali s krivom sestrom.

Art Dodge (Antonio Banderas) je po prirodi dobroćudan lik kojeg je teško ne voljeti. To mu pak nimalo ne pomaže na poslovnom planu. Vlasnik je umjetničke galerije, do grla u dugovima. Tešku situaciju odlučuje riješiti na ne baš pošten, ali zato originalan način - praćenjem osmrtnica.

Artova nova klijentela uglavnom su 'svježe' udovice čiji netom preminuli muževi su, gle čuda, baš u njegovoj galeriji naručili sliku i, naravno, nisu je platili. Na jednom od svojih 'uleta' završava na imanju mafijaškog bossa koji ga istjera sa svog posjeda nakon čega završava u naručju Betty Kerner (Melanie Griffith), točnije sakriva se u njenom automobilu. Ispostavit će se da Betty iza sebe ima dva braka i isto toliko razvoda. S pogrešne strane oba je puta bio sin starog mafijaša.

Nakon burne noći Art se budi s vjenčanim prstenom na ruci. Njegova nova žena je spasiteljica Betty. Prije nego što se uspije posvetiti razvodu upoznaje Bettyjinu sestru Liz (Daryl Hannah) te se na prvi pogled zaljubljuje. Na Artovu žalost, Liz baš i nema visoko mišljenje o njemu. Razvija se još jedan pakleni plan koji bi trebao riješiti ovaj problemčić.

Na scenu stupa Bart, Artov izmišljeni, osjećajni brat blizanac čiji zadatak je šarmirati Liz dok se Bart, druga strana njegovog novokomponiranag dvostrukog ja, bavi s Betty. U ostatku filma gledamo Banderasa koji nastoji biti na dva mjesta u isto vrijeme smišljajući izgovore na pitanje zašto se braću nikada ne može vidjeti zajedno.