Potamnjeli sjaj - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Potamnjeli sjaj

Potamnjeli sjaj

I Love Your Work (2003.)

Cyan Pictures / UCD

104' drama

Režija:           Adam Goldberg

Uloge: Giovanni Ribisi, Franka Potente, Joshua Jackson, Christina Ricci, Marisa Coughlan

Scenario:        Adam Goldberg, Adrian Butchart

Producent/i:   Yoav Fisher

Linkovi: imdb

Potamnjeli sjaj

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
2
0.00

Mračna psihološka drama o filmskoj zvijezdi koja se ne može nositi sa slavom, te postaje opsjednut studenticom koja ga podsjeća na njegove mlade dane.

Giovanni Ribisi je Gray Evans, filmska zvijezda na zubu upornih, sveprisutnih paparazzija. Privatnost mu je svedana na četiri zida njegova stana dok novinari celebriti časopisa kopaju po njegovom životu ne bi li došli do sočnog štiva. U centru pažnje tabloida Grayev je ne baš veseli brak s glumicom Miom (Franka Potente) koja vrijeme provodi s drugim, što ga izluđuje.

Sve se teže nosi sa stresnom svakodnevnicom te se zatvara u sebe posvetivši se vlastitoj opsesiji. Bacio je oko na nepoznatu djevojku (Christina Ricci) koju je fotografirao u blizini stana. Riječ je o studentici filma koja ga podsjeća na minulo, daleko ležernije razdoblje života. Jednu za drugom, razvija cijeli niz njezinih slika.

Režiser Goldberg fura se na Mulholland Drive i Vanilla Sky kind of filmove. Većina scena može se različito protumačiti. Nerijetko ćete se pitati da li se nešto stvarno dogodilo ili je to produkt Grayeva sve nestabilnijeg uma. Riječ je o jednom od onih, 'neobjašnjivih' filmova koji će svatko protumačiti na svoj način. Da li je to dobro ili loše procjenite sami. U svakom slučaju ne očekujte novi Mulholland Drive, Goldberg ipak nije Lynch.