Pravila privlačnosti - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pravila privlačnosti

Pravila privlačnosti

Laws of Attraction (2004.)

New Line Cinema / Blitz film i video

90' komedija, romansa

Režija:           Peter Howitt

Uloge: Pierce Brosnan, Julianne Moore, Nora Dunn, Frances Fisher, Parker Posey

Scenario:        Karey Kirkpatrick

Producent/i:   Beau St. Clair, David Bergstein

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Pravila privlačnosti

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.36
22
0.00

Dvoje brakorazvodnih odvjetnika, on i ona, dvoje potpuno različitih ljudi, no ništa što jedna seoska fešta u Irskoj ne bi mogla izmijeniti!

Daniel Rafferty i Audrey Woods (Brosnan i Moore) brakorazvondni su odvjetnici i to potpuno drugačijih metoda rada. Dok Audrey provodi pravdu samo i isključivo 'by the book', Daniel uvijek uspije izvojevati pobjedu 'na sebi svojstven način' koji i ne mora nužno biti 'pravičan'.

No, to i ne bi bio preveliki razlog za dramu da se nisu našli zajedno u jednom opakom brakorazvodnom slučaju vrlo popularnih klijenata gdje se velika bitka vodi oko nekoć zajedničkog dvorca i to – na suprotnim stranama.

Kako je slučaj zahtjevao da otputuju zajedno u Irsku u sporno zdanje, odvjetnici su se po onoj dobroj staroj i ofucanoj, ali ipak još uvijek aktualnoj – suprotnosti se privlače, vrlo brzo našli u romantičnoj atmosferi irskog seoskog festivala... koja se sljedećeg jutra završila tako da su se njih dvoje probudili kao – muž i žena!

Film je nedovoljno uspješna posveta romantičnim komedijama četrdesetih i pedesetih godina, posebno legendarnom, a u ovom slučaju i nedostižnom, 'Adamovom rebru' s Katherine Hepburn i Spencerom Tracyem u glavnim ulogama.