Kum 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kum 2

Kum 2

Godfather: Part II (1974.)

Paramount Pictures / VTI

200' krimi, drama

Režija:           Francis Ford Coppola

Uloge: Al Pacino, Robert De Niro, Robert Duvall, Diane Keaton, John Cazale

Scenario:        Francis Ford Coppola

Producent/i:   Francis Ford Coppola

Linkovi: imdb

Kum 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.92
78
0.00

ivona 0 20.02.2011 Ocjena recenzije : 0.0

kum 2

Sjajan film jedan od najboljih ili mozda najbolji

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Michael Corleone 03.01.2009 Ocjena recenzije : 1.0

The Godfather 2

Zadivljen fotografijom, glumom (svih glumaca!), scenografijom, kostimografijom, atmosferi samog filma, donosi do zaključka da ocijena nemože biti manja. Istina, možda nije bolji od jedinice, ali who cares. Kum - triologija se na kraju zaokruži ko jedna cjelina i dobi se jedan film, koji je kao što je neko prije napisal, ko bajka. Ako se film gleda i 30 godina poslije njegovog snimanja, to znači jedno...Gledat' će se i za 50, 100, 200..Ako nas bude :D
Ovakvi filmovi su vječni i amen.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ave delmati 30.10.2007 Ocjena recenzije : 1.0

bez rijeci

Uz prvi dio dva najboja filma na svijetu. od ovog bolje ne može.....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nemy 19.07.2007 Ocjena recenzije : 0.0

extra

sigurno najbolji film svih vremena.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sekyiwa 29.01.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Kumica Sekyiwa kaže....

Mislim da ovaj film nije potrebno komentirati, dovoljno je rečeno samim time koliko je godina prošlo od izlaska filma a on je i dalje jedan od najboljih u povijesti. To je takva kvaliteta koja će se dat pogledat i za pedesetak godina i dalje će bit odličan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Leone 29.11.2006 Ocjena recenzije : 2.5

Kako stvoriti super nastavak filma?

Odgovor je vrlo jednostavan: Dajte Francisu Fordu Coppoli da snimi nastavak Kuma sa gotovo istom ekipom! Jedino umjesto genijalnog Marlona Branda ubacite jednako genijalnog Roberta De Nira i tad-dam!! Remek-djelo sedme umjetnosti!
Film opisuje jedna riječ: transformacija. Film prati dvije transformacije: mladog Michaela iz nevinog mladića u hladnokrvnog šefa mafijaškog carstva i bratoubojicu i mladog Vita Corleonea iz poštenog i vrijednog radnika u Vladara gotovo polovice New Yorka. Naravno, film je po mnogima nadmašio i prvi film, koji je sam po sebi remek-djelo, ali ja ipak ne bih rekao da ga je nadmašio jer onakav film se snima svakodnevno, ali ga je zasigurno dostigao po kvaliteti.
U ovom filmu imate sve ono što ste imali i voljeli u prvom: Fantastične glumačke nastupe, predobru priču, fenomenalnu režiju, dirljivu glazbu i super okrutno-žalosnu završnicu sa tolikom silmbolikom da graniči sa Biblijom.
Ma film je toliko dobar, da mi počne slina curiti kad ga se sjetim.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

juju 19.01.2006 Ocjena recenzije : 2.0

samo ću ovo reći

Fredo ,you'r my older brother and I love you ! but don't ever take sides with enyone against the family again ...... ever!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 13.01.2006 Ocjena recenzije : 4.75

FENOMENALNO!

O ovom filmu se nema nešto novo reći što već nije rečeno, a sve se može opisati jednom riječi - FENOMENALNO!
Coppola i ekipa napravili su nešto neponovljivo: snimili su nastavak genijalnog filma koji je po mnogima i bolji od prvog dijela. Ja osobno to ne bih tako ocjenjivao nego bih ova dva filma gledao kao jednu cjelinu.
Priča koju je Coppola započeo s prvim dijelom, ovdje je nastavljena i napravljena u maniri najboljih, jer ovdje je Coppola napravio nešto nezamislivo: paralelno nam priča i prošlost i sadašnjost obitelji Corleone. Djetinjstvo, odrastanje i početke Vita Corleonea je opisao uz odličnog De Nira (po mom mišljenju, njegova najbolja uloga) koja mu je donijela i Oscara (ja bi mu dao dva odjednom). Tamo gdje je stao u prvom dijelu, Coppola ovdje nastavlja gdje nam predstavlja Michaela Corleonea kao nemilosrdnog Dona najvećeg mafijaškog carstva. Upravo je fascinantna Pacinova rola i njegova transformacija iz nevinog i mladog Michaela iz prvog dijela koji ne želi imati veze sa ''obiteljskim'' poslom, u okrutnog i hladnog gangstera koji je spreman čak i brata ubiti.
Ono što započeto s prvim filmom, nastavljeno s ovim, a kasnije završeno i sa trećim dijelom je najljepša priča o nastanku, rastu i propasti jedne obitelji koju je Hollywood ikad napravio.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

šunka 26.06.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Obavezno gledati

Po meni ali i svima najbolji dio trilogije. Pratimo dvije paralelne priče.U prvoj gledamu Michaela Corleonea kao Kuma koji kao i njegov otac pokušava voditi obitelj dostojno kao i njegov otac. Pritom će preživjeti atentat, pokušati legalizirati kockanje i izgubiti ženu.U drugoj vidimo kako je Vito Corleone došao u Ameriku i pod kojim okolnostima. U početku će se kao i svi mučiti u životu no njegova neustrašivost i pamet dovest će ga do pozicije najmoćnijeg mafijaša u svom gradu. Ovdje vidimo dvije razvoj dviju generacija koja je od samog početka osuđena na propast. Glad i siromaštvo su uzrok svega što je Vito morao postati. Novca su na kraju imali no vidimo da to ipak nije sve što je čovjeku potrebno. Redatelj odlično spaja dvije radnje i svaki glumac dobija priliku da se iskaže. Deniro je zaslužio kipića a trebao ga je dobiti i Pacino. Jedan od najbiljih filmova svih vremena.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VIP 09.02.2005 Ocjena recenzije : 3.75

Ponuda koja se ne odbija

Ne znam što da kažem... najbolji filmski nastavak ikada snimljen koji (možda) čak i nadmašuje jedinicu, fenomalna priča i Coppolina ideja da nam prikaže mladog Don Vita i njegov put kako je postao Godfather. A tek priča o mladom Michaelu i njegova transformacija u oca - genijalno od početka do kraja!!! A kraj - kada mora likvidirati brata koji ga je izdao (dođe mi da zaplačem),te dok ovaj moli Zdravomarijo dobija metak u glavu.
A uloge, ne znam stvarno tko je bolji u tom vrhunskom glumačkom nadmetanju - Pacino ili De Niro... Onaj tko još ovo remek-djelo sedme umjetnosti nije gledao, odmah u videoteke i pogledati cijelu trilogiju, jer to mu je ponuda koja se ne odbija...
Ocjena: 5 k'o kuća!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dbelic 22.01.2005 Ocjena recenzije : 2.33

Najbolji kum!

Što reći o Kumu 2, a da to već nije ispričano. Film je jednostavno kao i cijela triologija prerastao u kult. Tko ga nije gledao, neka obavezno pogleda, kao i ostala dva filma. Oni su jednostavno cjelina, naročito 1 i 2 dio.
Mislim da bi serijal KUM trebao postati priručnik mafijaških filmova.
Coppola, svaka čast.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: