Kum 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kum 2

Kum 2

Godfather: Part II (1974.)

Paramount Pictures / VTI

200' krimi, drama

Režija:           Francis Ford Coppola

Uloge: Al Pacino, Robert De Niro, Robert Duvall, Diane Keaton, John Cazale

Scenario:        Francis Ford Coppola

Producent/i:   Francis Ford Coppola

Linkovi: imdb

Kum 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.92
78
0.00

Ako je za vjerovati kritičarima, ovo je najbolji nastavak ikad snimljen. Bez obzira slagali se mi ili ne, Coppola je snimio još jedno remek djelo.

Coppola nas u priču uvodi pedesetih godina prošlog stoljeća. Na čelu mafijaške obitelji Corleone je Michael (Al Pacino) koji se trudi legalizirati kockanje. Hyman Roth (Lee Strasberg) i Frank Pentagelli (Michael P. Gazzo), njegovi su suparnici i kolege u kockarskom biznisu. Odnos će im naglo zahladiti nakon neuspjelog pokušaja atentata na Michaela koji nakon nemilog događaja kreće u potragu za izdajicom. Riječ je o osobi od povjerenja, članu obitelji.

Usporedno sa Michaelovom pričom pratimo i onu njegova oca, Don Vita Corleonea (Robert De Niro), koji kao siroče odrasta na Siciliji. Još kao dječak odlazi preko velike bare, u SAD. Svoj prvi posao dobiva u malom dućanu nakon čega slijedi nezaustavlji put prema bogatstvu i moći.

Iako nemamo običaj hvaliti pojedine aktere ili film u cjelini (to je vaš posao), ne možemo ne istaknuti izvrsnog Al Pacina koji reprizira ulogu Michaela iz prvog djela, te posebice fantastičnog Roberta De Nira koji nakon Marlona Branda uskače u cipele Don Vita Corleonea. De Niro je za ovu ulogu, više nego zasluženo, zaradio i Oscara.

Kad bi svi nastavci bili barem upola kvalitetni kao ovaj ne bi se bunili pred poplavom sequela kojima nas neumorno 'bombardiraju'.