Miranda - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Miranda

Miranda

Miranda (2002.)

First Look Home Entertainment / Discovery film i video

90' romansa, triler

Režija:           Marc Munden

Uloge: Christina Ricci, John Hurt, Kyle MacLachlan, John Simm, Julian Rhind-Tutt

Scenario:        Rob Young

Producent/i:   Philip Clarke, Hanno Huth, Robert Jones, Paul Webster

Linkovi: imdb

Miranda

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Britanski triler o ljubavi, seksu i višestrukim identitetima s Christinom Ricci u ulozi femme fatale u koju se opsesivno zaljubljuje knjižničar.

Frank (John Hurt) je mladi knjižničar u gradiću na hladnom sjeveru Engleske. U knjižnici, koja će uskoro biti srušena, upoznaje Mirandu, neobičnu Amerikanku (Christina Ricci) koja, iz nama nepoznatih razloga, vrijeme provodi u knjižnici iščekujući nekoga ili nešto.

Frank nije indiferentan prema Mirandi koja ga sve više i više privlači. Njegova zainteresiranost ubrzo prerasta u pravu opsesiju.

Ubrzo Frank započinje vezu s Mirandom koja ga uvlači u svoj čudni, kaotični svijet. Nakon nekoliko izlazaka ona se i doseljava kod njega. Sadizam pomiješan s nevjerovatnim seksom glavne su karakteristike njihove pomalo bizarne veze.

No, romansa im je vrlo kratkog vijeka, točnije duga samo deset dana nakon čega Miranda odlazi i gubi joj se svaki trag.

Ne mogavši se pomiriti s naprasnim odlaskom 'velike ljubavi', Frank kreće u potragu za njom te završava u Londonu. Miranda se smuca sa 'ljigavim' producentom, a umiješana je u prodaju nekretnina biznismena mazohista koji ju, čini se, drži pod kontrolom.

Uz to, Frank otkriva Mirandina preostala dva identiteta. Naime, djevojka se predstavlja kao plesačica, bivša robijašica i - dominatrix.