U Zmajevu gnijezdu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      U Zmajevu gnijezdu

U Zmajevu gnijezdu

Enter the Dragon (1973.)

Warner Bros. / ISSA film i video

110' akcija

Režija:           Robert Clouse

Uloge: Bruce Lee, John Saxon, Kien Shih, Jim Kelly, Chuck Norris, Geoffrey Weeks, Jackie Chan

Scenario:        Michael Allin

Producent/i:   Bruce Lee, Paul M. Heller, Fred Weintraub, Leonard Ho

Linkovi: imdb

U Zmajevu gnijezdu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.29
17
0.00

Posljednji film legendarnog Brucea Leeja ujedno je i prvi njegov Hollywoodski projekt. Majstor borilačkih vještina oprostio se na najbolji način.

U svom prvom velikom projektu, u kojem njegova azijska produkcijska kuća surađuje sa Warner Brosom, Lee prvi, nažalost i posljednji puta, stupa na veliku, svjetsku pozornicu. Osim glavne uloge, Lee potpisuje produkciju i nadasve bogatu i unikatnu koreografiju borilačkih scena.

Glumi britanskog tajnog agenta poslanog na otok mafijaškog bossa Hana kako bi sakupio dokaze protiv njega. Hanovi prljavi poslovi usključuju prije svega trgovinu opijumom i ljudima.

Lee se prijavljuje na Hanov godišnji turnir u borilačkim vještinama. Danju demonstrira svoju vještinu na borilištu, dok noću istražuje tajne prostorije Hanove tvrđave. Treba li naglasiti da svatko tko mu se nađe na putu dobije 'porciju'?

Bruceovi razlozi postaju osobni kada sazna da je Han planirao oteti njeovu sestru koja je, kako bi izbjegla zlu sudbinu, počinila samoubojstvo.

Leeu se u filmu priključuju mladi američki borci Jimm Kelly i John Saxon, a u manjim ulogama gledamo i današnje veterane borilačkih filmova, Chucka Norrisa i Jackia Chana.