Wes Anderson reklamira druge i sebe - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Wes Anderson reklamira druge i sebe

Wes Anderson reklamira druge i sebe

Majstor je odlučio demonstrirati silu i na kratkom metru. A dok on reklamira druge, njega reklamira gola - Natalie Portman.

s.p. 18.09.2007 0 komentara

Wes Anderson reklamira druge i sebe

Wes Anderson karijeru je trebao početi dugometražnim igranim filmom, ali se isti, iz financijskih razloga pretvorio u - kratkiš. Danas kad više nema financijskih problema, Anderson je odlučio okrenuti stvari naopako i snimio kratki 'Hotel Chevalier'/*naslovna/ s Jasonom Schwartzmanom i Natalie Portman, kao svojevrsni uvod u njegov novi dugometražni 'The Darjeeling Limited'. Filmovi su u paketu prikazani na Mostri, no puno veću frku od dugog izazvao je onaj kratki i tone zato što su ga kritičari pohvalili zbog romantično-erotične atmosfere, već zato što manja grupa autora tvrdi da se 'Hotelu Chevalier' - Natalie Portman skinula gola. Je li to istina možda nikad nećemo doznati jer filmovi neće u paketu u kino distribuciju, no svakako je - dobra reklama.


Reklama za American Express 'My Life, My Card', režija i glavna uloga: Wes Anderson

A kad smo već kod reklama, ni te Andersonu nisu mrske. Prvo je je režirao jednu za American Express, u serijali reklama 'My Life, My Card' koji su radile redateljske veličine poput Martina Scorsesea. Wesova je metafilmski uradak, posveta njegovom omiljenom redatelju Truffaultu ('Američka noć'), a u reklami glumi i njegova stalna glumačka ekipa, predvođena Jasonom Schwartzmanom. Glavna zvijezda je ipak sam Anderson, on u svojem šmokljanskom odijelu nastupa kao staloženi redatelj koji samouvjereno režira film uz pomoć svoje omiljene kartice, a dobra doza autoironije čuva gledatelje od bilo kakve pomisli na izvještačenost.

Ovih je dana u opticaj pak puštena serija od 5 reklama koje je Anderson napravio za američki telekom, AT&T. Mi vam donosimo jednu, a preostale 4 u punom sjaju možete pogledtai ovdje.

 
Reklama za AT&T u režiji Wesa Andersona

 

Komentari

Nema komentara.