Podijeljeni Webbyi, Web Oscari - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Podijeljeni Webbyi, Web Oscari

Podijeljeni Webbyi, Web Oscari

Zbog uvođenja kategorije on-line filma i videa, proizvodi 'Jubitularne Cijevi' ove su godine pokosili Webbye, nagrade za najbolje što nam je naš web dao.

p.h. 05.06.2007 0 komentara

Podijeljeni Webbyi, Web Oscari

Sinoć su, po američkom vremenu, u New Yorku dodijeljeni 11. Webbyi, prestižne nagrade koje najboljim web sadržajima od 1996. dodijeljuje International Academy of Digital Arts and Sciences i to na dvije razine. Jedna je sudački izbor, a druga je People's Choice iliti glas naroda. U sudačkom tijelu ove su godine stolce grijali i neki od kapitalaca iz svijeta filma - Harvey Weinstein, CEO Weinstein i Co., predsjedavajući od Fox Filmed Entertainmenta Jim Gianopulos i predsjedavajući od Showtimea Matt Blank, a najveći razlog njihovom prisustvu je premijerno uvođenje nama vrlo zanimljive kategorije Online Film i Video u već dobro poznat repertoar kategorija koje nagrađuju najbolje siteove (websites), interaktivno oglašavanje (interactive advertising) i najbolje s mobilnog weba (mobile).

Nagrada za životno postignuće pripala je sveprisutnom (od Ziggy Stardusta do Bowie.neta) Davidu Bowieu i čelnicima eBay-a, a Webby za osobe godine: Steveu Chenu i Chadu Hurleyu, suosnivačima YouTubea. Upravo je Chan/Hurlyeva 'cijev' ove godine pokosila kategoriju on-line filma i videa. Tako je nagrada za najboljeg glumca Webby Film & Video Award pripala dobro nam poznatom dobitniku You Tube video nagrada u kategoriji najboljeg serijala 'Ask A Ninja', a najbolja glumica po Webbyu je također nam dobro znana Bree/Lonelygirl15 ili, pravim imenom Jessica Lee Rose koja je najveći broj fanova stekla upravo na You Tubeu.


Ask a Ninja

Douglas Sarine i Kent Nichols, improvizatori iz LA-ja koji su show 'Ask a Ninja' započeli kao dobru zezanciju s maskiranim junakom koji na vrlo slikovit način i s puno žara odgovara na pitanja o roštilju, minigolfu i internetu, nedavno su potpisali sedmocifreni ugovor s Federated Media, te šesteroznamenkasti s Crown Publishingom, gdje im u 2008. izlazi knjiga, a Lonleygirl, nekoć usamljena mlađahna on-line zvijezda koja je slavu stekla najvećom prevarom u kratkoj YouTube povijesti, kreće u pohod na Hollywood, ulogom u novom filmu Lindsay Lohan o čemu vas izvijestismo ovdje.


Battle Of Album Covers, Curious Pictures

Webbya za najbolji animirani video dobio je vrlo zanimljivi filmić u monthyphytonovskom điru 'Battle Of Album Covers', u kojem možete provjeriti kako izgleda kad se pofajtaju coveri albuma Billy Joela i Ricka Jamesa, Led Zeppellina i AC/DC. Najboljom komedijom je proglašen odličan Comedy Centralov serijal 'Honesty', osovljen oko naslovnih junaka koji imaju velik problem sličan onom dra Housea - govore sve što misle! Webbya u kategoriji muzika/razno dobio je site coolhunting.com, na kojem se svakog tjedna videom predstavlja po jedan 'cool' umjetnik, dizajner, muzičar, slikar, kipar, pojedinac ili grupa koja je nečim zadužio/la kulturnu scenu, dok je nagradu za najbolji viralni video dobio serijal Eepybird.comovaca Fritza Grobea i Stephena Voltza The Extreme Diet Coke and Mentos Experiments. Radi se o kućnom videu u kojem dvojac pod punom laboratorijskom spremom izvodi pokuse s Mentosima koji će 'promijeniti svijet'. Izrađuju kompleksni sustav za ubacivanje mentosa u dvolitarske boce dijetne Coca Cole, pokušavajući pritom izazvati efekt fontane di Trevi i sl.


The Extreme Diet Coke and Mentos Experiments, Eepybird.com

Ipak, najvažnije Webby Awards i dalje su one za najbolje siteove koje se dijele u 70-tak, uglavnom namijenskih podkategorija, a njih provjerite ovdje.
Komentari

Nema komentara.