Upisi u motovunsku filmsku školu - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Upisi u motovunsku filmsku školu

Upisi u motovunsku filmsku školu

Prenosimo u potpunosti obavijest o upisima u ovogodišnju školicu, zainteresirani pozorno čitajte, uplatite prijatelju(ici) ili forvardirajte dalje...

filmski.net 08.04.2005 0 komentara

Upisi u motovunsku filmsku školu

Motovunska filmska škola objavljuje natječaj za upis u radionicu filmske režije. Rok prijave je 22. travnja 2005., a popis primljenih polaznika objavit ćemo 29. travnja. Pojedinosti potražite na stranicama Motovun film festivala u rubrici 'Motovunska filmska škola'.

Projekt Motovunske filmske škole započeo je prije par godina, s nizom predavanja u sklopu Motovun film festivala. Ohrabreni zanimanjem polaznika, prošle smo godine po prvi put organizirali glumačke i redateljske radionice, a ove se godine za još jedan korak približavamo svom krajnjem cilju; pravoj maloj filmskoj školi.

Program ovogodišnjih radionica stoga je još ambiciozniji no prošlogodišnji. Posvećen je kratkom filmu i vode ga iskusni filmski profesionalci. Kao i prošle godine, nastava je uglavnom praktična i svaki će polaznik iz škole izaći s dovršenim kratkim filmom.

Redateljska radionica podijeljena je u pet faza.
*Prvi dio radionice - pisanje scenarija za kratki film - održat će se od 6. do 9. i od 13. do 16. svibnja u Zagrebu, a vodit će ga scenaristica Koraljka Meštrović i redatelj Arsen Anton Ostojić.
*Druga faza polaznike seli na Vis, gdje će od 12. do 21. srpnja snimati i montirati kratke filmove pod vodstvom redatelja Srđana Karanovića, Dalibora Matanića, Pjera Žalice i voditelja škole Rajka Grlića.
*U trećoj fazi, redateljska će se radionica uputiti na Motovun film festival, gdje će polaznici slobodno sudjelovati u svim festivalskim manifestacijama i prezentirati snimljene materijale.

Nakon Motovun film festivala, prema potrebi će dorađivati, ponovno snimati i montirati filmove, a u zadnjoj, *petoj fazi, koja će se održati u studenom 2005. na Visu, okupit će se na završnoj projekciji dovršenih radova. Uvjeti prijave na redateljsku radionicu Motovunske filmske škole nalaze se na službenim stranicama MFF-a, u rubrici 'Motovunska filmska škola'. Rok za prijavu je 22. travnja 2005., a popis primljenih objavit ćemo tjedan dana kasnije, 29. travnja.

Glumačka radionica počinje nešto kasnije od redateljske, pa se i raspisivanje natječaja planira krajem svibnja. Polaznici ove radionice, osim u vježbama iz glume, sudjelovat će u kratkim filmovima polaznika redateljskih radionica. Svatko će glumiti u najmanje tri filma. Program je podijeljen u četiri faze.

*Prvu će od 12. do 21. srpnja na Visu voditi danski redatelj i predavač u prošlogodišnjoj radionici, Carsten Fromberg. Polaznici će na Visu snimati kratke filmove s polaznicima redateljske radionice, a potom zajedno sudjelovati na Motovun film festivalu. *U trećoj će fazi prema potrebi preraditi, ponovo snimati i montirati filmove, te se na kraju, u *četvrtoj i posljednjoj fazi okupiti na Visu u studenom 2005.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da na stranicama MFF-a, pregledaju uvjete natječaja, programe radionica, cijene, odgovore na najčešća pitanja kao i ostatak priče o Motovunskoj filmskoj školi.

Vidimo se na predavanjima!

Komentari

Nema komentara.