Dizelovci svijeta, marš na spavanje! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Dizelovci svijeta, marš na spavanje!

Dizelovci svijeta, marš na spavanje!

Svi već znamo za upornost maštovitosti dieselovaca, a znajte i to da nam u novoj kampanji donose 30 kratkih filmova od 30 kreativaca iz 17 zemalja.

17.08.2004 0 komentara

Dizelovci svijeta, marš na spavanje!

Prije neka dva tjedna Diesel je pokrenuo novu reklamnu kampanju za jesen/zimu 2004/05. Ako ste mislili da da je zadnja Lost Paradise kampanja o kojoj smo pisali bila nešto posebno sa svojim malim online klipovima, evo nečeg još poslastičnijeg. Dieselove modne kolekcije još uvijek su poprilično omiljene među svima koji se osjećaju mladima, iako možebit da kvaliteta samog materijala im je mrvicu opala, ali sve to nije tako bitno za ove retke.

Ono na što vam želimo svratiti pozornost je na da Diesel, uz to što zarađuje brdo love svim suptilnim i nesuptilnim marketinškim potezima, radi kampanje koje, ne možete poreći, imaju nesvakidašnju umjetničku kvalitetu. Ovaj put otišli su nama jako drag korak dalje i odlučili predstaviti 30 radova na temu sna poznatih svjetskih kreativaca, što redatelja, što marketinških  reklamnih agencija i individua. I tako sad imamo uz Dieselovu obleku i Dieselove snove. Snovi dolaze na
webu ili na DVDu kojeg će do isteka zaliha biti u Dieselovim dućanima. Bar tako kažu.

Ako se sjećate, brazilski lobo.cx je radio spomenutu Lost Paradise kampanju. Ovdje su također pridonijeli svojim 'Acid Pigs Fly Over Me' uratkom. Ljepota ovih filmova je što neki od njih nisu rađeni striktno za Diesel, nego su umjetnici za svoj gušt radili neke privatne snene projekte koje su se onda lijepo uklopili u Dieselov Dream koncept. Tako u lobu.cx kažu da je njihov film nastajao u afterwork razdoblju kad su 3 frenda ostajala za svoju dušu izbacivati kreativu iz sebe.

Na nedavnom londonskom predstavljanju Dream kolekcije u Hamlin Hotelu pojedine hotelske sobe predstavljale su neke od filmova. U jednoj sobi ženski model je spavao, a u drugom kraju sobe nalazila se zastrašujuća figura velikog medvjeda, što je predstavljalo 'I Must Destroy The Scary Bear' hongoške Da Joint produkcije. U drugoj sobi, gdje je prikazivan odličan Han Hoogenbruggeov 'I Dance With The Bag People' film, muški model ležao je na kauču usred nove Dieslove kolekcije torbica.

Britanci su u projektu sudjelovali s Jake Knightom i Ryoko Tanakom iz kuće Ne-o ('Holes Are Coming To Get Me'), Anthony Burrillom iz Multiplexa ('My Sky Is Erotic') i Paul Cummingsom ('I See Orange Seagulls'). Paulu je stvar vrlo jednostavno funkcionirala: dobili su fotografiju koju su morali interpretirati kao san u filmu od jedne minute, čime se brand osigurao da svaki san ima zadanu Dieselovu komponentu.

Detalje o kreatorima filmova i dieselovih kreacija nađite na sajtu

Komentari

Nema komentara.