LOBO.CX ili kako profesionalci rade portfolio - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      LOBO.CX ili kako profesionalci rade portfolio

LOBO.CX ili kako profesionalci rade portfolio

Nemoguće je ne primjetiti divovske Dieselove reklamne plakate koji oglašavaju njihovu novu kolekciju za ljeto 2004. Ekipa samo nastavlja tradiciju dobrog dizajna i marketinga.

27.05.2004 0 komentara

LOBO.CX ili kako profesionalci rade portfolio

Za potpuno uvrnutu ideju njihove nove reklamne kampanje pod nazivom Lost Paradise u kojoj glavni slogan ‘Nature. Love it While it Lasts.’ i bezlična, zanesena lica mladih manekenki i manekena više nego cinično pristupaju aktualnoj kolektivnoj panici od globalnog zatopljenja, odgovoran je dizajn studio Lobo. Kao i za čitav niz jako dobrih prethodih kampanja.

Osnivač i kreativni direktor ovog brazilskog dizajn studija specijaliziranog za animaciju i marketing je Mateus de Paula Santos. Nakon školovanja na prestižnom fakultetu grafičkog dizajna u Rio de Janieru, Santos je s partnerom Nando Cohenom, nakon suradnje s brazilskim odjelom MTV-ja, 1994. u Sao Paolu osnovao Lobo.

Pod njegovim kreativnim vodstvom, Lobo je ubrzo postao globalno cijenjen i prepoznatljiv dizajn studio koji okuplja preko 60 klasično školovanih umjetnika, animatora i dizajnera. Ovi čarobnjaci iz Loba osmišljavaju originalan i moderan vizualni identitet multinacionalnih kompanija kao što su Coca-Cola, Nestlé, Microsoft, HBO, Sony Music, Disney Channel, MTV Brasil, Diesel i mnoge druge.

Love it While it Lasts

Partnerstvo sa Veto Zero (tvrtka specijalizirana za specijalne efekta, 3D i postprodukciju) i LBA (danas samostalna tvrtka, nekad odsjek Lobo Animations), omogućuje kompaniji konkurentnost na globalnom tržištu i izradu vizualnog identiteta klijentima uz korištenje bilo tradicionalne 2D animacije, CGI-ja, stop-motiona i 3D animacije.

Sa svojim atraktivnim televizijskim kampanjama osvojili su brojne nagrade (cijenjena strukovna priznanja One Show, ADC i BDA), a kvaliteta njihovih kratkih reklamnih filmova tolika je da su neki prikazivali i na Sundance Film Festivalu. U zadnje vrijeme bave se i izradom specijalnih efekata za dugometražne filmove i televiziju.

Kako izgleda njihov site, jedan od rijetkih u kojem je Flash korišten na prihvatljiv način, provjerite na stranici www.lobo.cx i ne propustite pogledati fenomenalni flash prikaz posljednje Diesel kolekcije u kojem se harmonično isprepliće more svih patterna koje možete vidjeti na ovogodišnjoj obleki.

www.lobo.cx
www.diesel.com/naturelovers

Komentari

Nema komentara.