Kralj vlada festivalima - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Kralj vlada festivalima

Kralj vlada festivalima

Darko Kralj ponovno osvaja paraolimpijske medalje, a dokumentarac o njegovom životu i uspjesima osvojio je nagrade publike na Liburnia i Mediteran Film Festivalu!

s.p. 02.09.2012 0 komentara

Kralj vlada festivalima

Najboljim filmom 10. Liburnia Film Festivala žiri je proglasio dokumentarac 'Oblak', publika je za najbolji odabrala film 'Kralj' redatelja Dejana Aćimovića, a posebno priznanje po odluci žirija dobio je film 'Marijine' redateljice Željke Sukove.

Žiri 13. Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu pobjedničkim je filmom festivala proglasio njemačko-bugarsko-hrvatski film 'Posljednja ambulantna kola Sofije', uz obrazloženje da se radi o filmu koji briše granice dokumenta i fikcije te navodi gledatelja na propitivanje temeljnih društvenih vrijednosti.

Drugo mjesto pripalo je španjolskom dokumentarcu 'Priča o Modlinovima', a Posebnu nagradu žirija osvojio je libanonski film 'Al Hara' Nicolasa Khourya. Dokumentarni film 'Kralj' osvojio je Nagradu publike i na ovom festivalu.

Završio je i 2. Opuzen Film Festival. Nagradu za najbolji dugometražni film na tom festivalu osvojio je 'Belvedere' Ahmeda Imamovića nastao u koprodukciji Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

'Dove sei, amor mio' autora Veljka Popovića osvojio je Vilu, nagradu za najbolji animirani film na prvom izdanju Tuzla Film Festivala koji se održavao od 22. do 26. kolovoza. Film prati usamljene dane starice koja ne mijenja sigurnost svoje rutine ni pod koju cijenu.


'Kralj', trailer.

U tijeku su prijave projekata u fazi produkcije ili postprodukcije na Agora Works in Progress, jednu od industry sekcija 53. Međunarodnog filmskog festivala u Solunu (Grčka) koji se održava od 2. do 11. studenoga 2012. Prijave su otvorene do 15. rujna 2012. Obrazac za prijavu i pravilnik mogu se pronaći ovdje.

'Priča s početka vremena', debitantski film Božidara Trkulje, osvojila je ex aequo nagradu za najbolji film u regionalnoj konkurenciji kosovskog festivala Anibar, a jedno od posebnih priznanja u istoj kategoriji otišlo je filmu 'Otac' Ivana Bogdanova i skupine autora u bugarsko-hrvatsko-njemačkoj koprodukciji.

Hrvatska manjinska koprodukcija 'Kad svane dan' je srpski kandidat za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma. Film je režirao Goran Paskaljević, a uz Mustafu Nadarevića u naslovnim se ulogama pojavljuju Mira Banjac, Predrag Ejdus, Meto Jovanovski, Toma Jovanović i Nebojša Glogovac.

European Short Pitch je scenaristički projekt europske mreže udruga mladih filmskih profesionalaca Nisi Masa usmjeren ka promociji europskih kratkometražnih koprodukcija. Prijave traju do 30. rujna 2012., a detalji o prijavama i pravilnik nalaze se ovdje.

Komentari

Nema komentara.