Vrijeme je za školu! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Vrijeme je za školu!

Vrijeme je za školu!

Dođite na pitching, otiđite na filmsku radionicu ili pohađajte masterclass Borisa Mitića!

s.p. 06.12.2010 0 komentara

Vrijeme je za školu!

Mjesec dana po završetku osme scenarističke radionice Palunko, njenih će 12 polaznika pitchirati/predstaviti svoje ideje za scenarije kratkometražnog filma! Polaznici su u sklopu Zagreb film festivala pisali scenarije uz mentorsku podršku Zvonimira Jurića, Dalibora Matanića i Tomislava Zajeca, a Irena Krčelić ih je spremila za prezentaciju/pitching pred vama – potencijalnim suradnicima, producentima, redateljima, publikom. Poslušajte 12 filmskih priča od kojih će jedna biti realizirana i premijerizirana na slijedećem ZFF-u...dok ostale željno isčekuju istu sudbinu! Pitching se održava u Booksi, Martićeva 14d, i to 7.12.2010. u 19 sati.

Blank – filmski inkubator iz zagrebačkog Španskog organizira nove filmske i foto radionice: foto radionicu s početkom 9.12.2010. (četvrtak) u 20.30h, početnu filmsku radionicu s početkom 13.12.2010. (ponedjeljak) u 20h, te scenarističku radionicu s početkom 13.12.2010. (ponedjeljak) u 21h. Početna filmska radionica obuhvaća: uvod u kratki film, scenarij, kameru/rasvjetu, zvuk, produkciju i montažu. Svaki od sudionika napravit će scenarij, a po najboljim scenarijima snimaju se kratki igrani filmovi. Radi se s vrhunskom opremom u HD formatu, broj polaznika ograničen je na 8, a svaka radionica traje mjesec dana. Prijave se primaju na: blankzg.hr@gmail.com, a više informacija potražite na stranici Blanka.

U četvrtak, 09.12.2010. u 16 sati u Dokukinu Croatia Boris Mitić će održati masterclass/predavanje pod nazivom 'Sve što vas neće naučiti na Akademiji' u kojem će govoriti o svojim vrijednim, samoukim dokumentarističkim iskustvima, gerilskom snimanju i samostalnoj produkciji. Ulaz na masterclass je slobodan, ali se potrebno prijaviti na e-mail: info@dokukino.net i napisati ime, prezime, broj mobitela i ključnu riječ : 'Dolazim'! Više informacija pročitajte na stranicama kina.

Kratki igrani film '9.ožujak' redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je Nagradu za najbolji kratki igrani film na 19. međunarodnom filmskom festivalu Euroshorts u Varšavi, koji je održan od 22. do 29.11. Festival je specifičan po tome što nakon festivala, filmovi imaju 'turneju' u još 15 poljskih gradova. U '9. ožujku' glume Mia Biondić i Asim Ugljen, a film je osvojio i Nagradu za najbolji hrvatski kratki igrani film Ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA).

Komentari

Nema komentara.