Angelina čuva Iračane - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Angelina čuva Iračane

Angelina čuva Iračane

Angie ne putuje po svijetu samo kad treba snimati filmove, već i kad treba pomoći brojnim izbjeglicama iz kriznih područja.

s.p. 05.10.2009 0 komentara

Angelina čuva Iračane

Ambasadorica UNHCR-a Angelina Jolie u petak se susrela s iračkim izbjeglicama u Siriji i ponovno podsjetila svijet na njihovu tragediju. Jolie je u svojoj izjavi naglasila kako se 'ti Iračani ne mogu vratiti u svoju zemlju zbog trauma koje su doživjeli, a i Irak je još uvijek nestabilna i nesigurna država u kojoj nedostaju osnovne stvari'. Istaknuti su i predstojeći izbori kao dodatni faktor nestabilnosti, pa je Angie javno zatražila nastavak pomoći međunarodne zajednice.

Jolie je u Siriju došla u pratnji svog partnera Brada Pitta, obišla siromašna predgrađa glavnog grada Damaska i susrela se sa sirijskim predsjednikom Assadom i njegovom suprugom. Glumica od 2001. radi kao ambasadorica dobre volje UNHCR-a (Ured Visokog povjerenika za izbjeglice UN-a), te posjećuje izbjeglice i djelatnike na terenu. U Iraku je bila već tri puta, a jednom je navratila i u naše susjedstvo te posjetila Kosovo.

Komentari

Nema komentara.