Zahara začeta silovanjem - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Zahara začeta silovanjem

Zahara začeta silovanjem

Posvojena tamnoputa kćerkica Angeline Jolie začeta je silovanjem. Njezina biološka majka je zbog osjećaja srama pobjegla od svoje obitelji.

filmski.net 20.11.2007 0 komentara

Zahara začeta silovanjem

Mentwabe Dawit biološka je majka dvogodišnje Zahare koju je uz puno medijske pažnje posvojila mega-zvijezda Angelina Jolie. U intrevjuu za Reuters opisala je kako ju je jedne večeri 2004. napao nepoznati muškarac dok se vraćala s posla na građevinskom radilištu: 'Izvukao je bodež, stavio mi ruku preko usta... silovao me i nestao.'

Zbog stigme koja prati žrtve silovanja u Etiopiji Mentwabe nije nikome do sada otkrila što se desilo. Kćer je rodila u obiteljskom domu, uz pomoć svoje majke koja je bila puna razumijevanja. Dijete je nazvala Yemsrach što na njezinom jeziku znači 'dobra vijest'.

No, za samohranu majku nema puno dobrih vijesti u Etiopiji pa je uskoro shvatila da nema čime hraniti svoje dijete, koje je bilo na rubu smti. Zbog pothranjenosti nije više ni moglo plakati. 'Bila sam očajna i odlučila pobjeći, radije nego da gledam dijete kako umire,' priznala je.

Njezina majka, a djetetova baka, mjesecima ju je tražila u okolici Awase, grada udaljenog 270 kilometara od Addis Abebe. Naposlijetku je, uvjerena da joj je kćer mrtva, dala dijete na posvajanje. I tada je započela priča s Angelinom Jolie.

24-godišnja Mentwabe opovrgla je novinarske napise da želi svoju kćer natrag. Misli da joj ne može pružiti sve ono što može Angelina i da je ovako najbolje za svih: 'Nikad nisam osporavala posvojenje svog djeteta.' Dodala je i kako misli da je Zahara vrlo sretna i želi njoj i njezinoj novoj majci svu sreću.

Komentari

Nema komentara.