Darth Vader u poštanskoj službi - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Darth Vader u poštanskoj službi

Darth Vader u poštanskoj službi

Poslati pismo u Americi? Ništa jednostavnije. Zalijepite Chewbaccu na pismo i ubacite ga u R2D2-a. Za ekspresnu pošiljku, potražite Obi-Wan Kenobija.

p.h. 29.03.2007 0 komentara

Darth Vader u poštanskoj službi

Prije mjesec dana, poštanski sandučići u SAD-u su poprimili izgled slavnog astromehaničkog droida, jedne od ključnih figura 'Ratova Zvijezda' robota R2-D2, pisali smo ovdje, a sad, USPS, američka poštanska služba i Lucasova filmska saga nastavljaju uzajamno čašćenje. U srijedu je otkriven izgled 15 novih poštanskih markica koje krase likovi dream tima 'Star Wars' franšize, od Chewbacce do Darth Vadera.

Marke su predstavljene u holivudskom kinu Grauman's Chinese, istom onom u kojem je prvi Star Wars film prije 30 godina doživio premijeru, a bit će puštene u prodaju 25.05., nakon što će na natječaju biti odabrane najpopularnije. Ovo je treći put u 256 godina postojanja američke poštanske službe da javnosti omogućeno glasati za najdražu marku. Prvi puta, korisnici su birali između marke debelog Elvisa i mršavog Elvisa, a drugi put za ediciju 'Celebrate the Century', kad je birana marka minulog stoljeća.

Za popularnost se natječu Han Solo, Luke Skywalker, Yoda, Darth Vader, R2-D2, C-3PO, Princess Leia, Obi-Wan Kenobi i Boba Fett, a onaj koji pobijedi (zasad je prvi po popularnosti Darth Vader), dobit će vlastiti list s markama. Glasovati možete i vi ovdje, a na istom mjestu možete pomoću znanja o SW postati Jedi Majstor pošiljaka i pisama?!, ili osvojiti neki od paketa markica iz milenijske edicije. 

David Failor, direktor poštanske službe se nada kako će ove marke, zbog iznimne popularnosti, doseći status dosadašnje blockbuster marke  - Elvisa.

Komentari

Nema komentara.