Sean Penn u službi istine i pravde, još jednom - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Sean Penn u službi istine i pravde, još jednom

Sean Penn u službi istine i pravde, još jednom

Gerila novinarstvo, borba za mir u svijetu, empatiziranje s Irancima i senzibilitet za probleme bliskoistočnih prostora dodatak su Sean Pennovoj personi.

m.n. 15.06.2005 0 komentara

Sean Penn u službi istine i pravde, još jednom

Sean Penn, prekaljeni karakterni glumac koji je u svoju karijeru upisao i dostojnu dozu nepodopština, opet se vratio svojoj tek posljednjih godina snažno razbuktaloj strasti. Njezino je ime pero iliti modernije, tipkovnica, a ideja nije nimalo prozaična – biti politički novinar.

Nakon što je 2002. posjetio Bagdad i za svog frenda Phila Bronsteina koji je urednik SF Croniclea (i ex suprug Sharon Stone) napisao iskren i potresan članak o stanju u Iraku, Penn se konstantno vraća novinarstvu. Već je odavno poznat kao veliki protivnik Busheve politike, ali i kao zagovornik mira, tako da nas njegov novi hobi ne mora čuditi.

Dok mi ovo pišemo, on je blizu burnouta ili još jednog automobila bombe na ulicama Teherana, s notesićem u ruci, sve ne bi li što vjernije iskusio, pa onda i opisao pripreme za predsjedničke iranske izbore koji su zakazani za ovaj petak. Iako mu je navodno ukraden fotoaparat, Penn je i dalje predan i uporan, tako da već pokriva priču o ženskim prosvjedima, a najortodoksniji su Ameri već uzdrmani činjenicom da je sudjelovao na molitvi simboličnog naziva 'Smrt Americi'.

Kada ga pitaše kako se sve to njemu čini, rekao je mudro i sućutno, uz određenu dozu trezvenosti: 'Razumijem odakle to dolazi, no čini mi se da je takva poruka neproduktivna. Takva poruka ne ide samo političarima već i cijelom američkom narodu, koji je apsolutno doslovno shvaća'.

Less is more.

Komentari

Nema komentara.