Sean Penn spašava Amerikance - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Sean Penn spašava Amerikance

Sean Penn spašava Amerikance

Angažirani glumac iskoristio je svoja međunarodna politička poznanstva i pripomogao oslobođenju dvojice turista zatočenih u iranskom zatvoru.

s.p. 26.09.2011 0 komentara

Sean Penn spašava Amerikance

Nedavno su iranske vlasti pustile na slobodu dvojicu Amerikanaca koji su bili osuđeni na 8 godina zatvora zbog špijunaže i ilegalnog ulaska u zemlju, a navodno je veliku ulogu u njihovom oslobađanju imao glumac Sean Penn i njegove političke veze. Penn već dulje vrijeme kritizira američku vanjsku politiku te podržava venecuelanskog predsjednika Chaveza s kojim je tako dobar da ga je Chavez u siječnju predložio za sljedećeg američkog ambasadora u Venezueli.

Prije par mjeseci Penn je otputovao u Caracas i osobno zamolio Chaveza da se založi za zarobljene Amerikance i intervenira kod iranskog saveznika, predsjednika Ahmedinedžada. Iranski predsjednik je prije tjedan dana najavio oslobađanje dvojice turista 'iz humanitarnih razloga', te su oni u srijedu pušteni na slobodu nakon plaćanje kaucije za oslobađanje u iznosu od milijun dolara.

Josh Fattal i Shane Bauer uhapšeni su 2009. nakon prelaska iračko-iranske granice, a cijelo vrijeme su tvrdili da su nevini i da su planinarili na iračkoj strani i greškom prešli u Iran. S njima je bila i još jedna Amerikanka, Sarah Shourd koja je puštena ranije, a zanimljivo je da se Sarah u zatočeništvu zaručila za Bauera, a treći član 'ekspedicije', Josh Fattal, obećao im je biti vjenčani kum. Zvuči kao priča budućeg holivudskog filma - u kojem bi mogao glumiti i njihov prijatelj Sean Penn...

Komentari

Nema komentara.