Glumac - pirat - zatvorenik - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Glumac - pirat - zatvorenik

Glumac - pirat - zatvorenik

Američkom glumcu prijeti robija jer je na Internet stavio snimke 'Crnog labuda', 'Boksača', 'Kraljevog govora' i ostalih hitova.

s.p. 15.09.2011 0 komentara

Glumac - pirat - zatvorenik

Glumac Wes DeSoto u svojoj filmografiji ima samo nastup u seriji 'CSI', ali svejedno se o njemu puno priča - jer će završiti na sudu zbog piratskog djeljenja filmova! DeSoto je kao član Američkog glumačkog ceha (Screen Actors Guild - SAG) preko iTunesa primao kopije filmova koji još igraju u kinima, i to zato da može glasati na izborima za strukovnu nagradu SAG-a.

Udruga filmskih kompanija MPAA primijetila je da je netko na internetsku stranicu Pirate Bay stavio snimke 5 novih filmova koji imaju 'vodenu oznaku' SAG-a-. Nakon prijave, agenti FBI-a počeli su pratiti osobu pod pseudonimom 'mf34inc' koja se neoprezno hvalila da je član SAG-a i uploadala filmove kao što su 'Crni labud', 'Kraljev govor', 'Boksač', '127 sati' i 'Zečja rupa'.

Agenti su pratili DeSotovu IP adresu i dobili sudski nalog da mu pretraže dom, nakon čega su došli do novih dokaza o pirateriji. DeSoto je priznao krivnju, ali je izjavio da je on nitko i ništa u svijetu internetskog djeljenja podataka i prokomentirao da je riječ o nepotrebnoj istrazi i besmislenom trošenju novaca poreznih obveznika. Glumac-pirat će se sljedeći mjesec pojaviti pred saveznim sudom gdje će mu pročitati presudu, a prijeti mu kazna od 10 do 16 mjeseci zatvora.

Komentari

Nema komentara.