Pirati uplovili u  Hollywood - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Pirati uplovili u Hollywood

Pirati uplovili u Hollywood

Studiji plaćaju masne novce u borbi protiv pirata i torrenta, ali bolje im je da ne provociraju klince koji lako mogu hakirati njihove stranice!

s.p. 21.09.2010 0 komentara

Pirati uplovili u  Hollywood

Ove subote su hakeri privremeno srušili internetsku stranicu glavne holivudske organizacije - MPAA. Motion Picture Association of America je organizacija koja okuplja sve velike holivudske studije i zastupa njihove interese, a glavna djelatnost joj je borba protiv piratstva. Njezin glasnogovornik potvrdio je da su bili žrtva internetskog napada, a službena stranica sada normalno funkcionira. U isto vrijeme napadnuta je i onesposobljena stranica AiPlex Softwarea, tvrtke koju MPAA unajmljuje da u njezino ime progoni stranice na kojima pirati dijele njihove filmove.

Očito je da pirati uzvraćaju udarac svojim progoniteljima, a napadi su najavljivani na forumu 4chan.org koji je poznat po svojim piratskim i hakerskim aktivnostima - napali su čak i e-mail kojim se koristila omražena političarka Sarah Palin! Napad je objavljen nakon što je početkom mjeseca tvrtka AiPlex Softwarea objavila da će povećati napore u praćenju torrent stranica koje krše autorska prava, što bi moglo dovesti do povećanog kažnjavanja pirata. 

Još jedna loša vijest za pirate stigla je iz Švedske - Piratska stranka nije uspjela ući u nacionalni parlament! Borba za besplatne filmove se tako seli iz političke sfere tamo gdje je i počela - na Internet!
Komentari

Nema komentara.