Novi Batman - ekskluzivno! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Novi Batman - ekskluzivno!

Novi Batman - ekskluzivno!

Ljudskoj znatiželji nikad kraja! Da nema nje i velikih obožavatelja filmskih superjunaka tko zna kad bi vidjeli fotke novog Batmana.

30.04.2004 0 komentara

Novi Batman - ekskluzivno!

Da, da, to je on - Christopher Bale kao čovjek-šišmiš i kao bogati Bruce Wayne u civilu. Fotke i intervju s glumcem koji će utjeloviti popularnog heroja u 'Batman Begins' objavljeni su u najnovijem broju Entertainment Weeklya, a na netu ih je velikodušno s nama podijelio Superherohype.com.

Što reći, osim da Batman i ovaj put izgleda impresivno i da Christopheru Baleu zasigurno nije lako snimati pod tolikom opremom. Odijelo je izrađeno od plastike i gume koja se stisne i pripije kada se zagrije na tjelesnu temperaturu. Kostim, zajedno sa kapom teži između 20 i 25 kilograma.

Val Kilmer je tijekom snimanja 'Batmana zauvijek' 1995. godine u jednom intervjuu komentirao: 'Jedina dobra stvar kod tog odijela je što u njemu nije teško glumiti ljutnju - kad ga obučete poželite nekoga ubiti. Dok na mene navlače zadnju rukavicu spreman sam za pokolj.'

Vizualni identitet bio je jedan od prioriteta u svim dosadašnjim filmovima o Batmanu. Ekscentrični kostimi, raznih tehnološke spravice i, naravno - Batmobil, podjednako su važni za cijelu priču kao i sama radnja. O novom Batmobilu se dosta spekuliralo, a mi se možemo pohvaliti da smo među prvima objavili njegove fotke. Ako ste to propustili - klik ovdje!

Studenti na Londonskom sveučilištu 'zaskočili' su ekipu Batmana

Naravno, estetski dojam ne bi bio potpun bez pomno odabranih lokacija snimanja koje su zadale dosta muke redatelju Christopheru Nolanu. Lokacije su odabirane u tajnosti, a tijekom snimanja su pomno osigurane od znatiželjnih pogleda. Ipak, policijski automobili i žuti taksiji s oznakama Gotham Citya, kao i veliki kamioni natovareni filmskom opremom nisu se tako lako mogli sakriti.

Zasada je sigurno da se snimalo na dvije lokacije - na University College of London i u National Institute for Medical Research kod Mill Hilla, također u Velikoj Britaniji. Mnogo više prašine od sveučilišta podigao je Nacionalni institut za medicinska istraživanja jer se tamo, između ostalih djelatnosti, obavljaju i testiranja na životinjama.

Udruge za zaštitu životinja glasno su iskazale svoje negodovanje zbog odabira Instituta kao lokacije jer smatraju da time holivudska filmska industrija podržava mučenje životinja. Čelnici Warner Brosa. koji plaća snimanje 'Batman Begins' opovrgli su te navode i rekli kako je Institut odabran zbog svoje jedinstvene arhitehture.

National Institute for Medical Research - mora se priznati da izgleda pomalo spookey

Kako bi izbjegli prosvjede, svo osoblje i zaposlenici Instituta morali su potpisati pristanak o šutnji kojim se obvezuju da će datum snimanja ostati u tajnosti. Čelnici instituta objavili su da se životinje koje se nalaze u Institutu koriste u istraživanjima lijekova za malariju i tuberkulozu.

Ne vjerujemo da će to umiriti prosvjednike, ali smo posve sigurni da će u Institutu osiguranje biti vrlo rigorozno. Osim ako se još koja znatiželjna duša ne odvaži ušuljati na set morati ćemo pričekati do slijedeće godine da vidimo kako će novi Batman izgledati na na velikom ekranu.

Komentari

Nema komentara.