Najiščekivaniji DVD - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najiščekivaniji DVD

Najiščekivaniji DVD

Cijela vojska obožavatelja 'Zvjezdanih ratova' ima se čemu veseliti - na specijalnom DVD izdanju omiljene trilogije biti će i mnogo dodatnih sadržaja.

07.04.2004 0 komentara

Najiščekivaniji DVD

Svaki pravi fan zna da će 21. rujna ove godine napokon biti izdan DVD s originalnom trilogijom 'Zvjezdanih ratova' redatelja Georgea Lucasa. Ona će se sastojati od četiri diska na kojima će se naći epizode 'Zvjezdani ratovi', Imperij uzvraća udarac' i 'Povratak Jedija', kao i specijalno napravljena priča o nastanku ovog serijala i njegovoj slavi.

Famozni četvrti disk sadržavati će:

'Star Wars: The Independent Films', dokumentarac u trajanju od 150 minuta u kojem će biti oslikana vizija redatelja Georgea Lucasa i način na koji je on revolucionarno izmijenio filmsku industriju te postao jedna od holivudskih ikona.

'The Evolution of Characters', tridesetominutni uvid u nastajanje i razvijanje glavnih likova serijala - od prvotnog koncepta do finalne verzije. Ovdje će biti uključene i Lucasove diskusije s raznim glumcima koji su interpretirali zločince i dobre momke 'Zvjezdanih ratova'. U ovaj dodatak biti će uključena i galerija likova s najpoznatijim scenama podebljana originalnom glazbom iz filma.

'The Influence of Star Wars' dvadesetminutni dokumentarac o, kako mu i ime kaže, utjecaju 'Zvjezdanih ratova' na holivudske tvornice specijalnih efekata i pokretanje trenda velikih trilogija.

Widescreen izdanje biti će u srebrnom tonu...

Posebno mjesto na disku biti će posvećeno borbama sa svjetlosnim mačevima, jednim od najpoznatijih scena u povijesti filma. U 10 minuta 'Lightsaber Fights Featurette' biti će opisano kako su te borbe tehnički izvođene, kako je uopće nastala ideja o njima i koji su glumci i kako baratali specijalnim mačevima.

'1977 Featurette' vratit će nas u dane kada se u kinima pojavio prvi nastavak trilogije. U 20 minuta opisati će se medijska pažnja koja je oduvijek pratila 'Zvjezdane ratove', a biti će prikazane i razne igračke, reklame i pjesme koje je inspirirao prvi film.

George Lucas i Hayden Christensen će kroz priču pod naslovom 'Episode III Behind The Scenes' opisati stvaranje posljednjeg nastavaka serijala 'Zvjezdani ratovi' u kojem se prikazuje nastanak lika Dartha Vadera. 'Episode III' će se u kinima pojaviti u svibnju iduće godine.

Na četvrtom disku još će biti foršpani, 'teaseri' i TV spotovi za sva prva tri nastavka i za njihova specijalna, obnovljena izdanja iz 1997. godine. Uključeno će biti i oko 300 nikad prije objavljenih fotografija iz filmova, posteri i razna umjetnička djela inspirirana filmovima. Specijalna poslastica za gamere biti će demo komjuterske igrice 'Star Wars Battlefront'. Zaista, za svakoga ponešto!

...a full screen u zlatnom.

DVD-i će biti objavljeni u četiri izdanja, dva widescreen i dva full screen, a razlikovati će se po sličicama na kutijama. Tako će fanovi moći odabrati u kojem formatu žele svoje ljubimce, kao i kojeg lika žele na kutiji. Sva će izdanja, naravno imati i spektakularan digitalni surround zvuk.

Filmovi se na DVD-u neće pojaviti niti u originalnim kino verzijama, niti u  specijalnim 'obnovljenim' verzijama iz 1997. godine. Lucas je posljednjih godina napravio mnogo dodatnih scena koje će biti ubačene u sva tri filma.

Iako do izdanja ima još punih pet mjeseci, fanovi su već preplavili Internet u namjeri da što prije rezerviraju svoj primjerak. BBC je još početkom ovog mjeseca objavio da je DVD 'Zvjezdanih ratova' postao najtraženiji artikal na Amazonu u Velikoj Britaniji samo 24 sata nakon što ga je bilo moguće rezervirati. Cijena izdanja je 29 funti, što je oko 350 kuna. Također, ovaj DVD se našao na prvom mjestu ljestvice najboljih DVD-a, a još ga nitko nije imao prilike ubaciti u svoj player. 

Dakle, ove jeseni očekuje nas… najtraženija, najželjenija i najobožavanija trilogija svih vremena!

Komentari

Nema komentara.