Novosti iz Gotham Cityja - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Novosti iz Gotham Cityja

Novosti iz Gotham Cityja

Rutger Hauer i Tom Wilkinson novi su zli glumački aduti filmske sage o Batmanu koja se prije nekoliko tjedana počela snimati na Islandu.

25.03.2004 0 komentara

Novosti iz Gotham Cityja

Nizozemac Rutger Hauer najpoznatiji nam je iz legendarnog 'Blade Runnera', a u zvjezdanonoj postavi najpoznatijeg šišmiša utjelovit će zlog i neprijateljskog lika Earla, prijatelja Batmanovog ubijenog oca koji se u ovoj epizodi želi domoći njegove firme - 'Wayne Industries'.

Tom Wilkinson utjelovit će Flaconea, još jednog neprijatelja, vodećeg mafijaškog šefa Gotham Cityja. Zaposleni je glumac u svoj radni raspored nekako ugurao i ovu ulogu jer ipak se radi o Batmanu.

Snimanje dugoočekivanog, 150 milijuna $ vrijednog i pompozno najavljivanog spektakla s pomno odabranim zvijezdama i doziranim kapanjem novih informacija počelo je prije nekoliko tjedana na Islandu uz velike poteškoće koje su im pričinjavale ledene oluje s jakim vjetrom. No snimanje je ipak obavljeno, a ekipa se preselila u London gdje se priča nastavlja.

Redateljska je palica u rukama Christophera Nolana (Memento), koji je najavio da film neće imati tako izraženu stripovsku notu kao njegovi nastavci, već će se koncentrirati na samu priču. Znatiželjnici i obožavatelji kultnog junaka ne mogu dočekati film da vide kako je dizajniran logo filma, Batmobil, ima li kakvih promjena na šišmiš kostimu, te kakvi su sporedni, ali i ne manje bitni likovi.

Studio rezervirano 'pušta' jednu po jednu informaciju, sve radi dobre marketinške strategije, a vjerni obožavatelji su sve znatiželjniji i znatiželjniji. Spekuliralo se o svemu: glavni se glumac tražio godinama. Izbor je pao na Christiana Balea za kojeg kruže glasine da je potpisao ugovor na neutvrđeni broj nastavaka. Pravi naziv filma također je bio kamen smutnje, nakon 'Batman Intimidation' zaustavili smo se na 'Batman Begins'.

Pronašli smo za vas logo novog Batmana (naslovna fotografija) i opis Batmobila koji je '..kao nijedan Batmobil do sada, križanac Lamborginija i Humveeja, skače, leti i izvodi tisuće čudesa, pazi ovo, bez upotrebe CGI-ja!...'. No, nismo baš tako naivni.

Komentari

Nema komentara.