I reklame su u 3D-u - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      I reklame su u 3D-u

I reklame su u 3D-u

Mislili ste da je 3D izmišljen zbog filmova i publike? Varate se - on je tu kako bi reklame izgledale još spektakularnije!

s.p. 06.04.2010 0 komentara

I reklame su u 3D-u

Gledatelji mogu očekivati puno, puno novih 3D filmova - ali ponajviše onih reklamnih! Prije nego 3D televizija postane standard, 3D reklame počele su se emitirati u kinima. Prošli vikend je američka publika prije projekcije 3D filma 'Kako izdresirati zmaja' mogla vidjeti 3D reklamu za Samsung, koji je - usput budi rečeno - već predstavio svoje 3D televizore za široku upotrebu. Tako da je samo pitanje vremena kada će omekšivači, ulošci i oscježivači WC-školjki početi iskakati iz naših ekrana.


Je li ovo ta 3D reklama?

Oglašivači će se početi natjecati u tko će imati raskošnije 3D reklame, a nijedna od velikih korporacija si neće moći dozvoliti da ih nema. Dok 3D televizija ne postane standard, 3D reklame će se moći vidjeti samo uz pomoć 3D naočala u 3D kinima u koje će gledatelji ići gledati 3D filmove. Sve više reklama zahtjevat će više projekcija i 3D filmova, pa neki već nagađaju da će u multipleksima prevladavati 3D projekcije, a 2D filmovi ostati samo u art kinima.

U svakom slučaju, 3D nije samo prolazan trend, 3D filmovi su na vrhovima gledanosti u svijetu i u Hrvatskoj, što se vidi i na našim listama. Ipak, mnogi zamjeraju filmskim kućama da nepotrebno snimaju 3D filmove ili naknadno ubacuju 3D u filmove snimljene 'normalnom' tehnologijom. Zasad publika prihvaća sve od navedenog, ali pitanje je kada će doći do zasićenja, pa publika više neće htjeti plaćati skupu ulaznice za bilo kakve 3D filmove. Onda će distributeri moći nadoknaditi troškove skupih 3D filmova - samo uz pomoć puno 3D reklama!

Komentari

Nema komentara.