Horor filmovi koji su pravi horor - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Horor filmovi koji su pravi horor

Horor filmovi koji su pravi horor

Filmovi strave i užasa nekad postanu užasni filmovi, a još su strašniji njihovi nastavci i beskonačne obrade...

s.p. 23.10.2009 4 komentara

Horor filmovi koji su pravi horor

Nema ništa gore za hororac nego kad mu se publika smije. I to ne zato što je film horor komedija, nego zato što je toliko loš da se publika smije čak i opasnim ubojicama. Evo desetak primjera s Moviefonea, 'strašnih' filmova koji su ispali strašno loši:

1. 'Noć vještica' (2007) /naslovna/
Film koji je prekršio osnovno pravilo: nikad ne rimejkaj klasik! A i pokušaj psihologizacije kultnog negativca nije baš pametan, mi ga se moramo bojati, a ne suosjećati s njim!

2. 'Plan 9 From Outer Space' 
Evo filma koji je toliko loš da je ušao na sve liste - trash klasika. Glavna preporuka je ime redatelja: Ed Wood koji je 'preporuka' za sve loše hororce...

3. 'Projekt: Vještica iz Blaira II'
Prvi film je bio uspješan zbog ideje o improvizaciji s videokamerom. Drugi put ista priča nema smisla - osim ako netko ne voli gledati amaterske hororce.

Jeftini trikovi upalili su 'Vješticama iz Blaira', ali ne dva puta

4. 'Two Thousand Maniacs'
Horor u kojem Južnjaci pozivaju 6 Jenkija na 100. obljetnicu Građanskog rata i spremaju osvetu. Neš' ti negativaca...

5. 'Psycho' (1998)
Još jedan rimejk klasika, i to najvećeg od najvećih. Tko još misli da je dobra ideja napraviti 'Psycho' na jednaki način kao i Hitchcock, samo u boji i s novim glumcima?

6. 'Dr. Giggles' (1992)
Smiješne scene. Glupa ubojstva. Loš horor.

7. 'Dreamcatcher'
Stephen King je obično preporuka za dobre horror knjige. Ovaj film nije uspio spasiti ni poznati scenarist William Goldman.

'Dreamcatcher' nije uspio uhvatiti ono najbitnije - publiku!

8. 'Egzorcist 2'
Od lošeg rimejka gori može biti jedino loš sequel. Filmofili su se kasnije pitali koji vrag je ušao u Johna Boormana i ostale filmaše koji su se upleli u ovu zbrku.

9. 'Wicker Man' (2006)
Original je bio uznemirujuć. Ovaj rimejk je samo još jedan podsjetnik kako preglumljivanje Nicolasa Cagea može biti pravi horror.

10. 'Jason X'
'Petak 13' smješten u svemiru? Serijal o Alienima je dobar svemirski horor, no Jasonu je zaista vrijeme da konačno umre.

A ako se pitate što je ono što loše hororce čini još lošijim, odgovor je: negativci kojima je istekao rok trajanja. Na Cinematicalu nude još jednu listu - negativaca koji bi trebali u penziju. To su dr. Evil i Freddy Krueger, dinosauri i planet Zemlja, a ni Darthu Vaderu ne cvjetaju ruže otkad ga glumi Hayden Christensen. Ukratko, bolje im je da se sami povuku prije nego se i njihovi filmovi nađu na listama najgorih!

Komentari
A: johnny08 02.11.2009 Pogledaj profil

Od ovih apsolutno Wicker Man na prvom mjestu, a i što je bilo Van Santu da napravi isti Psiho...

A: Filmski Fan 31.10.2009 Pogledaj profil

Iako ne volim horore, Jennifer's Body je noviji film (dobar film). Horori su prije bili popularni, a danas i nisu tako puno (osim nekih). Ali je činjenica da remake horora ne bude popularan kao izvorni film (primjer - Halloween iz 2007). Ako sam u pravu, neka me netko ispravi

A: Det._Harry_Callahan 28.10.2009 Pogledaj profil

A gdje je ovdje Jennifer's Body?

A: citadel 25.10.2009 Pogledaj profil

Dreamcatcher nije loš film, po meni sasvim solidan film, ali nipošto toliko loš da se smatra trashem ili debaklom. Postoji more filmova koji su lošiji od Dreamcatcher.