Najgori filmski preokreti - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najgori filmski preokreti

Najgori filmski preokreti

Nije dobro kada priča filma završi, a gledatelj se samo pita: 'I to bi trebalo biti iznenađenje?'

s.p. 25.09.2009 0 komentara

Najgori filmski preokreti

Empire je sastavio listu najgorih filmskih preokreta i okrivio film 'Šesto čulo' za sve. Jest da je film briljantan, no nakon što je 1999. zaradio 700 milijuna dolara svi su ga pokušavali imitirati i došlo je do filmova s raznim glupim preokretima. S te liste donosimo par primjera (OPREZ!SPOILERI!), no primjećujemo da ima i nekoliko filmova starijih od 'Šestog čula' - loših preokreta bilo je i u prošlosti, a bit će ih i u budućnosti:

1.'X-Men: Posljednja fronta' (2006.)
Ubiti glavnog junaka je uvijek hrabar potez, pa je i smrt Profesora X-a bilo veliko iznenađenje filma. No, ako istrpite odjavnu špicu od nekoliko minuta, možete saznati da se dobri Profesor nalazi u drugom tijelu. Toliko o holivudskoj hrabrosti.

2.'Identitet' (2003.)
Deset stranaca nalazi se u motelu i počinju zagonetno umirati jedan po jedan. Izgleda kao zanimljiv krimić i fini triler, a na kraju se ispostavlja da svi ti likovi predstavljaju višestruku ličnost ludog ubojice, a sve se događa u njegovom umu. Da stvar bude još gora, s takvim zapletom se zezao i Charlie Kaufman u scenarističkoj crnoj komediji 'Adaptacija'! Ipak, mi mislimo da je film dosta maštovit...


'Identitet', trailer.

3.'Boja noći' (1994.)
Brucea Willisa optužuju da ima nekoliko filmova s glupim preokretima, a ovo je jedan od dobrih primjera. Bruce istražuje zagonetno ubojstvo i sumnjiči svoje pacijente koje proučava, ali ne primjećuje da je jedan od njegovih pacijenata dječačkog izgleda zapravo - žena! To možda ne bi bilo čudno da nije riječ o ženi s kojom upravo ima seksualne odnose i stalno ju viđa golu!

4.'Helenina kutija' (1993.)
Kažu da je najlakši način da završiš neku priču tako da se glavni junak probudi i shvati da je sve bio samo san. E, pa Jennifer Lynch je svoju bizarnu priču završila lijeno, baš na taj 'iznenađujući' način!

5.'Planet majmuna' (2001.)
Izvorni 'Planet majmuna' iz 1968. imao je jedan od najpoznatijih preokreta u filmskoj povijesti, a u rimejku su htjeli napraviti nešto novo. Pa se na kraju filma glavni junak vraća na planet Zemlju u koje vladaju majmuni, a glavni majmunski negativac neobjašnjivo postaje - uzor kojeg obožavaju poput Abrahama Lincolna. Na kraju su i sami filmaši priznali da to nije imalo naročitog smisla, ali su samo htjeli napraviti nešto - kao uvod za nastavak filma!

Komentari

Nema komentara.