10 naj filmskih web stranica - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      10 naj filmskih web stranica

10 naj filmskih web stranica

Tko kaže da se bojimo konkurencije?! Evo 10 najboljih filmskih stranica, s kojih prepis... ovaj... saznajemo sve stvari.

s.p. 11.09.2009 0 komentara

10 naj filmskih web stranica

Sunday Times sastavio je listu '10 najboljih filmskih web stranica' i uvrstio 10 stranica na engleskom jeziku koje su se izborile za popularnost među filmoljupcima:

1. IMDb.com
I nakon 20 godina rada ovo ostaje glavna i početna stranica za sva ozbiljna istraživanja o filmu, s brojnim sadržajima za publiku koja može ocjenjivati i komentirati filmove. IMDB je čak i najbolje mjesto da pronađeš filmografije hrvatskih filmaša, još nema domaće baze podataka koja ga može zamijeniti!

2. RottenTomatoes.com
Holivudski i novi filmovi su dobro predstavljeni, osobito ako vas zanima mišljenje profesionalnih kritičara. Uz linkove na tekstove brojnih recenzija, tu je i prosječna ocjena izračunata na temelju brojnih kritika, što je ujedno i dobra ili loša preporuka za film.

3. EmpireOnline.com
Najprodavaniji britanski magazin ima dobre goste-suradnike (Steven Spielberg!), a vijesti, kvizovi, liste i blogovi začinjeni su tipičnim britanskim humorom.

4. BoxOfficeMojo.com
Evo i stranice namijenjene hrvatskim distributerima i svima onima kojima je najbitnija prodaja filma. Tko se proslavio, a tko je propao u kinima?

5. AintItCool.com
Ova stranica nema neki dizajn, ali zato ima odlične suradnike predvođene Harryjem Knowlesom koji zna šta šmokljane najviše zanima - ekskluzivne vijesti i recenzije pretpremijera!

6. Hollywood.com
Ime sve govori, tu je sve što nudi američka filmska industrija i njezini marketinški stručnjaci - traileri, posteri, celebovi, intervjui, liste, pa čak i modne analize.

7. SimplyScripts.com
Priprema filma počinje sa scenarijem, pa stoga i analize filmova trebaju počinjati od analize scenarija kojih na ovoj stranice ima na stotine...

8. ScreenDaily.com
Ovo je dobar izbor za filmofile koje osim Hollywooda zanima i što se događa u europskom i svjetskom filmu, a žele saznati i što se može vidjeti na raznim festivalima.

9. Apple.com/trailers
Traileri i teaseri, uključujući i one u HD-u! Ako ih želite pogledati, instalirajte Apple’s QuickTime.

10. Flixster.com
Internetsko praćenje filmova ušlo je u 21. stoljeća - chatovi, komentari, fan clubovi i umrežavanje.

I naravno, ne zaboravite na hrvatski filmski portal s domaćim i stranim filmskim vijestima, najavama filmova (kino, DVD i TV), reportažama s festivala, biografijama filmaša, korisnim linkovima, intervjuima, nagradnim igrama i svemu ostalom što vas zanima. Riječ je o Filmskom.netu, a ako ste zadovoljni čitatelj - slobodno nas preporučite ekipi iz Sunday Timesa!

Komentari

Nema komentara.