Stiže 3D TV! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Stiže 3D TV!

Stiže 3D TV!

Sony nam do kraja iduće godine planira početi prodavati 3D televizore, playere i kompjutere, a možda i uvaliti 3D pretplatu!

s.p. 03.09.2009 0 komentara

Stiže 3D TV!

Sony je objavio da želi do kraja 2010. uvesti 3D televizore u sva moguća kućanstva! Da bi uspjeli u tom planu, Sony će svoje Bravia televizore, Vaio prijenosnike, Playstation3 konzole i Blu-Ray playere proizvoditi tako da budu kompatibilni s 3D tehnologijom. Predstavnici Sonyja objasnili su da očekuju skori izlazak 3D-a na masovno tržište pa zato spremaju svoju strategiju za '3D kućna kina'.

Nakon postupnog ukidanja zemaljskih televizija i širenja HD televizora, očekuje se da se 3D prvo proširi u kinima. Do kraja ove godine očekuje se da u upotrebi bude preko 7000 3D kina. Filmske kuće ih preferiraju jer tako imaju brojniju publiku (djeca+njihovi roditelji koji ih vode na 3D crtiće!), a važno je i to što su 3D snimke piratima neupotrebljive za kopiranje.

U Velikoj Britaniji najavljeno je i da bi sljedeće godine Sky Broadcasting trebao lansirati 3D satelitski kanal. Za njegovo praćenje trebat će posebna tehnologija, a zanimljivo je da, kao i u slučaju VHS i Blu-Ray playera, opet predstoji borba među nekompatibilnim formatima jer Sony i njegovi konkurenti se još nisu usuglasili oko standarda za 3D prikazivanje.

I ostali proizvođači zainteresirani su za tržište 3D televizora, a važnu pobjedu odnio je Panasonic koji se udružio s Jamesom Cameronom pa će se u reklamama za njihove 3D televizore vidjeti i 3D isječci iz 'Avatara'. No, za kraj ostaje i jedno jednostavno pitanje za sve njih - želite li zaista stavljati 3D naočale dok gledate televiziju?

Komentari

Nema komentara.