Proljetni IN i OUT u Hollywoodu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Proljetni IN i OUT u Hollywoodu

Proljetni IN i OUT u Hollywoodu

Najbolje u američkim kinima prolaze komedije, romanse i auto jurnjave, a dobitna kombinacija su - 3D crtići!

s.p. 08.04.2009 0 komentara

Proljetni IN i OUT u Hollywoodu

Trećina 2009. već je za nama, sunce sije, ptičice cvrkuću, proljeće je stiglo, a s njim i vrijeme za veliko proljetno pospremanje. Nakon novogodišnje poplave raznih najboljih/najgorih lista i nakon sezone nagrada i Oscara došlo je vrijeme da se LA Times osvrne na najbolje i najgore od šoubiza u ovoj, tekućoj godini. Lista dosadašnjih iznenađenja i podbačaja na kino blagajnama svojevrsna je uvertira u ljetnu kino sezonu za koju se čuvaju najjači blockbuster naslovi godine. Pa da vidimo što je do sada valjalo, a što nije: 

'Čuvari'
Jadnog Zacka Snydera razapeli su obožavatelji kultnog stripa koji su optužili da je režirao prelošu adaptaciju. On se brani da je u film uvrstio puno izvornog materijala, zbog čega 'Čuvari' traju duže pa imaju i manji broj projekcija i gledatelja. Zbog realističnog nasilja i nešto golotinje film ne mogu gledati klinci koji inače hrle na filmove o superherojima pa na kraju 'Čuvare' nije imao tko čuvati na kino blagajnama.
 
'Paul Blart: Mall Cop'
Film o nespretnom zaštitaru u šoping centru bio je veliko iznenađenje na kino blagajnama. Multipleksi su rado reklamirali film čija se radnja odvija u njihovom prirodnom okruženju, a mladoj publici se očito jako sviđa humor tipa 'nespretni debeljko pada' i 'nespretni debeljko ruši sve pred sobom'.


'Paul Blart: Mall Cop' - evo što dobro prolazi u Americi...

'Brzi i žestoki: Povratak'
Svjetska ekonomska kriza drastično je smanjila prodaju automobila, no ljudima ne možete zabraniti da žive u svijetu mašte. Očito je ljubav prema brzim autima razlog za iznenađujući uspjeh ovog filma koji trenutno vodi u utrci na kino blagajnama.

'Njemu baš i nije stalo'
Hollywood je nakon uspjeha 'Seksa i grada' shvatio da i ženski filmovi mogu donijeti solidnu zaradu pa je priredio romantičnu komediju prepunu zvijezda. Nikakve loše kritike nisu mogle zaustaviti horde žena koje su u grupama hrile u kina pa se film približio ukupnoj zaradi od 100 milijuna dolara.

'Ti mi lažeš najbolje'
Povratnički film Julie Roberts u kojem ljubuje sa superseksi Cliveom Owenom ubrao je samo tridesetak milijuna dolara. Ovaj satirični triler Tonyja Gilroya pun iznenađujućih preokreta pokazao se prezahtjevnim za publiku koja je valjda očekivala ležernu priču u stilu 'Zgodne žene'.


'Sin Nombre' - za ljubitelje nezavisnih drami.

'Sin Nombre'
Za one koji vole nezavisne filmove, uvijek je tu Sundance koji promovira male filmove o malim ljudima. Ova niskobudžetna meksička drama o djevojci na obiteljskom putovanju i mladom članu bande dobila je famozne kritike i osvojila publiku art kina.

'Jonas Brothers: The 3D Concert Experience'
Disneyeva propagandna mašinerija stvorila je nove pop zvijezde za mlade, a 3D je uvijek dobar mamac za mlađu publiku. No, nisu uvijek dobitna kombinacija - koncertni film braće Jonas zaradio je oko 20 milijuna dolara, što je čak dvaput više od 'U2 3D', ali i triput manje od 3D 'Hannah Montane' koja je zgrnula 65 milijuna dolara.

'Čudovišta protiv vanzemaljaca'
A evo i pravog 3D hita, animiranog filma proizvedenog baš za tu tehnologiju. Autori su dobro znali što je potrebno za 3D crtić - čudovišta, vanzemaljci i ostala šarena i egzotična bića koja dobro izgledaju kada skakuću ispred naših očiju. Dok je ovakvih mješavina nabrijanih efekata za djecu i duhovite priče za roditelje - kina neće osjetiti oštar mač recesije.

Komentari

Nema komentara.