Leptirica Scarlett - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Leptirica Scarlett

Leptirica Scarlett

Donedavno je bila slatka curica s obećavajućim glumačkim talentom. U samo nekoliko tjedana preobrazila se u pravu holivudsku divu koju svi traže i vole.

20.02.2004 0 komentara

Leptirica Scarlett

Nije to baš bio proces poput onog Kafkinog, ali ništa manje dramatičan i iznenadan. Scarlet Johansson se uklapal u jednu od onih priča koje smo čuli već mnogo puta. Ma da, od malih nogu si željela biti glumica? Na filmu si debitirala s deset godina? Prva zapažena uloga već sa četrnaest? I nakon fantastičnog početka - ništa? To jest nešto, ali nešto poput strašljivih teen komedija 'Svijet Duhova' i 'Pauci napadaju'. I onda se, odjednom, desio 'proces' i mala Scarlet više nije tako mala.

Pronašla ju je Sofia Coppola ili bolje rečeno, pomogla joj je da se 'izgubi u prijevodu'. Nakon 'Lost in Translation' zaredala su se priznanja kritike pa dvije nominacije za Britansku filmsku nagradu BAFTA koju je i osvojila prošli vikend. U svom govoru je Scarlett izjavila kako zaista nije očekivala nagradu i to da će Britanci prepoznati jednu 19-godišnju američku glumicu. A imala je čak dvije nominacije, za Coppolin film i za 'Girl With A Pearl Earring'.

Nakon toga mediji su je požurili proglasiti modernom Marilyn Monroe, a poznati modni dizajner Calvin Klein se požurio angažirati baš nju za svoju reklamnu kampanju. S Kleinom je potpisala ugovor kao zaštitno lice kampanje za njegov novi parfem, koju će zapoćeti snimati već slijedeći mjesec. Potpisivanje ugovora i nova snimanja polako postaju svakodnevica, jer izgleda da je Scarlett Johansson zašitno lice većine novih filmskih projekta za koje čujemo u posljednjih tjedan dana.

Lana Turner

Tri filma joj već igraju u kinima ('Izgubljeni u prijevodu', 'Girl With A Pearl Earring' i 'The Perfect Score'), a tri nova tek treba snimiti, što je zaista izvrsno za curu koja je maturirala prije jedva dvije godine. Trenutno Scarlett snima 'Synergy', komičnu dramu u kojoj glumi kćer zaposlenog srednjovječnog marketinškog stručnjaka (Dennis Quaid) koji se teško nosi s promjenama na poslu i u obitelji.

Projekti kojima će se tek morati pozabaviti i uskladiti ih u svom bukiranom rasporedu već su najavljeni, 'The Black Dahlia' i 'A Good Woman', u kojem će joj partnerica biti Helen Hunt. Još prošle godine je pristala glumiti u 'A Love Song For Bobby Long', ali ta drama redateljice Shainee Gabel zasad stagnira u predprodukciji.

Prošli tjedan je objavljeno da će mladoj glumici holivudski studiji povjeriti ozbiljan filmski zadatak. Scarlett će glumiti Lanu Turner u velikom biografskom filmu u toj glumačkoj legendi 50-tih godina prošlog stoljeća. Na producentsku bi se crtu trebala potpisati Sharon Stone, a  film će se koncentrirati na Laninu kontroverznu ljubavnu vezu s gangsterom Johnny Stompanatom kojega je u glumičinoj spavaćoj sobi nasmrt izbola njena kćer.

Elizabeth Taylor

Nisu se samo veliki holivudski studiji ozbiljno zaintersirali za mladu glumicu, zamijetile su je i neke legendarne filmske ličnosti. Šuška se da Elizabeth Taylor inzistira da ju upravo Scarlett utjelovi u filmu o njenom dramatičnom životu. Sve dok se ona nije pojavila, ekscentrična Liz je odlučno odbijala svaku pomisao o takvom filmu, a sad se izgleda predomislila. Ako se ikad odluči autorizirati ekranizaciju, ne sumnjamo da će to biti velikim dijelom Scarlettina zasluga.

Što još reći o tako blistavom početku jedne karijere? Možda se najbolje pozvati na njenu najpoznatiju filmsku imenjakinju, Scarlett O'Hara koja u 'Prohujalo s vihorom' ponosno kaže 'Sutra je novi dan', a mi ne sumnjamo da će biti jako dobar za Scarlett Johansson, jednu od rijetkih glumica mlađe generacije koja svojom pojavom izuzetno evocira duh starog i glamuroznog Hollywooda koji za sobom uvijek sije zvjezdani prah slatke nostalgije.

Da li je mladoj dami taj image prirodan ili je samo slika iza koje stoji pametni agent sa smislom za marketing, u ovom je slučaju gotovo pa nebitno jer ga izuzetno lijepo 'nosi'.

Komentari

Nema komentara.