Star Wars enciklopedija - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Star Wars enciklopedija

Star Wars enciklopedija

Izdana je 'Enciklopedija Ratova zvijezda' u kojoj možete saznati djevojačko prezime kraljice Amidale i omiljenu pjesmu Dartha Vadera.

s.p. 18.12.2008 0 komentara

Star Wars enciklopedija

Nakon 10 godina, ažurirana je 'The Complete Star Wars Encyclopedia' koju mora posjedovati svaki pravi fan 'Star Warsa'. Da bi opravdala naslov 'konačna', ova enciklopedija morala je dopuniti najnovije izdanje sa svim podacima iz zadnja tri prequela. U posljednjem desetljeću 'Star Wars' je nadahnuo stvaranje mnogih djela inspiriranih filmom - romana, stripova, videoigrica, a nedavno smo vidjeli i dugometražni animirani film.

Izvadak iz 'SW enciklopedije'.

Zlobnici kažu da iza svega stoji samo motiv za zaradom Lucasa i kompanije, no u svakom slučaju obožavatelji ovog serijala imaju puno materijala koje moraju pogledati i pročitati. Da bi fanovi, ali i laici bolje upoznali sve te radove, dobro im dođe enciklopedijska knjiga sa svim referencama na serijal koji je osvojio milijune ljude. Tu je sve bitno - biografije glavnih (Luke Skywalker, kraljica Amidala, Darth Vader) i sporednih likova (Tnun Bdu, Tycho Celchu, Bib Fortuna), obredi i tradicije Jedi vitezova, vremenska skala sa svim važnim događajima u svijetu 'Star Warsa'.

Ova knjižurina pomaže ljudima da se snađu u tom Lucasovom svijetu pa opskrbljuje čitatelje s podacima iz znanosti i tehnologije, kulture i kozmologije, pop-kulture i 'ozbiljne' znanosti. Trotomna knjiga u tvrdom uvezu i sa bogato ilustrirane 1224 stranice ne može može biti jeftina. Redovno izdanje košta 125 dolara, a ako se sada naruči, plaća se 'samo' 75 dolara. Ako je nekom fanu žarko stalo do enciklopedije, a nema toliko para - barem zna što će staviti na Listu želja za Djeda Mraza...

Komentari

Nema komentara.