Pokretne slike i oslikana tijela - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pokretne slike i oslikana tijela

Pokretne slike i oslikana tijela

Filmove prodaju lijepa tijela, a ako su uz to i tetovirana obično je riječ o opakim likovima - kriminalcima,skinheadima i Angelini Jolie.

s.p. 01.09.2008 0 komentara

Pokretne slike i oslikana tijela

Danas se ne tetoviraju samo robijaši, vojnici i mornari već i - filmske zvijezde. Entertainment Weekly ima listu najupečatljivijih tetovaža na filmu i TV-u, a mi smo odabrali desetak, dodavši i jedan sexy nastup za kraj.

Angelina Jolie, 'Tražen'
Angelina Jolie ima hrpetinu tetovaža i uvijek je problem kada glumi u nekom povijesnom filmu, jer onda šminkeri imaju brdo posla sa skrivanjem brojnih Anđinih znakova i aforizama. Ipak, za film 'Tražen' od Angeline se tražilo da DODA još tetovaža, pa su opet šminkeri radili u nekoliko smjena.

Robert Mitchum, 'Noć lovca'
Ah, tetoviralo se i u starim klasicima, a ne samo u modernim filmovima. Robert Mitchum je propovjednik koji na prstima jedne ruke ima tetovirano 'Ljubav', a na drugoj 'Mržnja', pa kada se njegove šake isprepletu, slikoviti se prikazuje borba Dobra i Zla. A pošto ovaj propovjednik ubija žene radi novca, lako je zaključiti koja tetovaža predstavlja njega.

Robert De Niro, 'Rt straha'
Tetovaže ne nose samo zatvorenici, no najviše se pamte one robijaške, koje su i stavljene zato da zastraše. Max Cody je lik zločinca koji godinama sprema osvetu i svoje mišićavo tijelo ukrašava različitim porukama, tako da u ovom filmu Robert De Niro izgleda opasno poput nekog demona.

Mitchum, Mortensen, Arahanga i Norton

Pamela Anderson, 'Barb Wire'
Pamela Anderson kao požrtvovna glumica? I to je moguće, kada je glumila plesačicu i futuristički ratnicu zvanu 'Barb Wire' ('Bodljikava žica'), Pamela je trebala nositi i tetovažu s tim motivom. Pam nije uopće razmišljala o lažnoj boji, nego nakon snimanja tog filma na lijevoj ruci nosi pravi žičani tattoo.

Viggo Mortensen, 'Ruska obećanja'
Ruski mafijaši umjesto CV-a po cijelom tijelu imaju ispisanu svoju biografiju, pa tako i lik Vigga Mortensena mora s tetovažama ispričati svoju cijelu priču - iako on nije onaj za kojeg se predstavlja. Mortensen se tako uvjerljivo pripremio i oslikao za ovu ulogu, da su i promatrači u jednom istočnoeuropskom baru mislili da stvarno pred sobom imaju pravog mafijaša.

Julian Arahanga, 'Bili jednom ratnici'
Kada jedan društveno neprilagođen tip odluči da se priključi bandi maorskog porijekla, onda je najbolji način da se predstaviš svijetu taj da imaš - pola tetoviranog lica.

Edward Norton, 'Generacija X'
Norton u ovom filmu glumi skinheada pa nije ni čudno da mu je glavna tetovaža - nacistička svastika. Ipak, s vremenom se opameti i preobrati, a onda ima stari problem svih tetoviranih - što učiniti kada tvoja ljubav izblijedi, a ti imaš tetovirano ono što ti je samo nekad bilo drago...

De Niro, Pamela, Pearce i Miller

Wentworth Miller, 'Zakon braće'
Robijaši se ne tetoviraju samo nakon ulaska u zatvor, već i prije ulaska - ako imaju plan kako pobjeći s robije. Millerov lik, Michael Scofield, ima istetoviran detaljni plan kako pobjeći iz zatvora, samo što će trebati nekoliko sezona i bezbroj epizoda da mu se plan i ostvari.

Guy Pearce, 'Memento'
Obično ljudi nose tattoo da ih podsjeća na voljenu osobu, a Guy Pearce u 'Mementu' nosi tetovaže da se prisjeti - svega! Uskoro mu pofali prostora na tijelu, jer njegov lik u filmu mora zapisati sve tragove zločina kojeg istražuje, a film je pun misterija sve do samog kraja.

Ewan McGregor, 'Tijelo kao knjiga'
Iako nije na listi EW-a, moramo spomenuti još jednu važnu ulogu s oslikavanjem tijela. U Greenawayevom filmu se uvijek obnaženi Ewan McGregor nudi Japanki Nagiko kao učenik kaligrafije, a nudi i svoje tijelo umjesto papira za pisanje i crtanje. Ne treba ni naglašavati da se, na radost brojnih gledateljica, ponuda prihvaća i - često konzumira. 

Ewan McGregor u 'Tijelo kao knjiga'

Komentari

Nema komentara.