Kada pomamljene novinarke nagrađuju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kada pomamljene novinarke nagrađuju

Kada pomamljene novinarke nagrađuju

Nagrade za naj filmove, glumce, redatelja... su tako dosadne. Zato inventivne novinarke nagrađuju filmski flert, sramotu i golotinju!

s.p. 19.12.2007 0 komentara

Kada pomamljene novinarke nagrađuju

Viggo 'možda mu se digo' Mortensen bio je glavna zvijezda dodjele nagrada američke Udruge filmskih novinarki (Alliance of Women Film Journalists). Udruga svake godine bira najbolje od najboljeg, baš kao i ostale razne kritičarske udruge. Uz one uobičajene kategorije (najbolji ovaj-onaj), novinarke su izdvojile i razne duhovite kategorije.

Legendarni Aragorn iz 'Gospodara prstenova' - Viggo Mortensen, već je fascinirao festivalsku publiku svojom 'frontalnom golotinjom' u Cronenbergovom 'Eastern Promises'. I američke kritičarke su zapazile njegov izraženi... khm... nastup, pa je dobio nagradu za najbolji prikaz golotinje ili seksa, te nagradu za nezaboravni trenutak. Hm, kad bi i Oscar u prijenosu uživo prikazivao inserte iz te kategorije, sigurno bi privukao dodatne gledateljice.


'Eastern Promises', Viggo Mortensen u sauni zaslužuje svaku nagradu

Seksi nagrada je i ona za najbolje zavođenje, a nagrađen je flert između Keire Knightley i Jamesa McAvoya u 'Okajanju'. Najpretjerana razlika u godinama između glavnog glumca i njegove filmske ljubavi je ona između Robin Wright Penn i Anthonyja Hopkinsa u 'Beowulfu'.

Među luckastim nagradama su i one za najgora postignuća u ovoj godini. Glumica koja najviše treba novog agenta je oskarovka Hilary Swank, film koji ste željeli voljeti, ali jednostavno niste mogli je: 'Margot At The Wedding'. U Hall of Shame, odnosno u najgori film godine uvršten je 'Norbit', a nastavak kojeg nisu trebali snimiti je 'Shrek Treći'.


'Away From Her', r: Sarah Polley - trailer

Najveća dobitnica nagrada je Sarah Polley, koja je dobila nagrade za najbolji prijelaz s glume na režiju, za najbolji ženski imidž, najbolju redateljicu i najbolji adaptirani scenarij. I Julie Christie odlazi kući punih ruku - dobila je nagradu za najbolju glumicu, najhrabriju glumačku izvedbu i nagradu za glumicu koja prkosi godinama i dobnoj diskriminaciji. Među raznim kategorijima je i proglašavanje nekoliko najboljih festivalskih filmova, tu je veliki laureat '4 mjeseca, tri tjedna i 2 dana', ali i izvjesni 'Grbivica My Home' (?), što bi valjda trebalo predstavljati bosansku 'Grbavicu'.

Popis svih nagrada možete pogledati ovdje, a mi smo vam izdvojili one ‘ozbiljne’ kategorije: 

Dobitnici nagrada EDA (Excellent Dynamic Activism) za 2007.:

Najbolji film: 'No Country For Old Men'
Najbolji redatelj(i): braća Coen, 'No Country For Old Men'
Najbolji originalni scenarij: Diablo Cody, 'Juno'
Najbolja glumica:Julie Christie, 'Away From Her'
Najbolji glumac: Daniel Day Lewis, 'There Will Be Blood'

Najbolja redateljica: Sarah Polley
Najbolja scenaristica: Tamara Jenkins, 'Obitelj Savage'
Najbolja debitantica: Saoirse Ronan, 'Okajanje'
Izvanredno postignuće za 2007.: Kathleen Kennedy, producentica 'The Diving Bell and The Butterfly' i 'Perzepolis'
Nagrada za životno postignuće
: Julie Christie
Nagrada za humanitarni aktivizam: Angelina Jolie

Komentari

Nema komentara.