Penn u pohodima - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Penn u pohodima

Penn u pohodima

Glumac Sean Penn ove se godine, protivno svome običaju, sprema pohoditi ceremoniju dodijele Oscara gdje je nominiran za najboljeg glumca u filmu 'Mystic River'.

29.01.2004 0 komentara

Penn u pohodima

Objava je stigla službenim kanalom, od strane Pennovog čovjeka zaduženog za odnose s javnošću. Mada je do sada bio tri puta nominiran za nagradu Oscar, niti jednom se nije pojavio na samoj dodjeli ne želeći '....protratiti uzaludno vrijeme koje može provesti sa svojom kćerkom...'.

Po čemu je to 'Mistična rijeka' zaslužila da Penn ipak žrtvuje jedno veče, a prijašnji filmovi 'Sweet and Lowdown', 'I am Sam' i 'Dead Man Walking' nisu? Kako smo svi upoznati s njegovim aktivnim zagovaranjem mirovne politike i osudom američke intervencije u Iraku, za pretpostaviti je da će htjeti 'pametno' iskoristiti prigodu kada je veliki postotak gledatelja uz male ekrane, a i novinari samo čekaju na sočne izjave koje bi im povećale tiražu.

Nije on jedini koji koristi svoj lik i minutažu na malim ekranima da bi upozorio javnost na loše poteze američkog vodstva. Isto je napravila i Meryl Streep na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa, a sjetimo se samo prošlogodišnje 'I wanna thank' Michael Moora dok je preuzimao svog Oscara za odlični dokumentarni presjek američke strasti u 'Ludi za oružjem'.

Sean Penn je u zadnje vrijeme podigao dosta prašine člankom u San Francisco Chronicle-u koji je nastao nakon njegovog boravka u Iraku prošle godine u studenome i koji baca drvlje i kamenje na odluku američke ratne intervencije. Članak je izazvao mnogo reakcija čitatelja od kojih nisu sve bile pozitivne. Pretpostavlja se čak da postoji mogućnost da članovi akademije uskrate svoj glas Pennovom ostvarenju samo da ne bi morali slušati aktivistički govor o njegovom gostovanju kod ozloglašenog Saddama Husseina.

No, ima onih koji misle drugačije i predviđaju mu i Oscara za najbolju glavnu mušku ulogu i Pulitzerovu nagradu. Sve ćemo doznati 29. veljače ove godine.

Komentari

Nema komentara.