Angelina Jolie ratuje s lisicama - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Angelina Jolie ratuje s lisicama

Angelina Jolie ratuje s lisicama

Medijska korporacija optužuje Angelinu da izbacuje njihove novinare i pokušava cenzurirati ostale. Angie još ne odgovara, valjda oštri noževe.

s.p. 15.06.2007 0 komentara

Angelina Jolie ratuje s lisicama

Angelinu Jolie, koja u filmu 'A Mighty Heart' igra udovicu ubijenog reportera Daniela Pearla, optužili su u medijskoj kući Fox News za licemjerje jer u navedenom filmu i ostalim javnim nastupima promovira novinarske slobode, a istovremeno - cenzurira reportere.

Fox tvrdi da je Angelinin fiškal Robert Offer sastavio ugovor koji svi novinari moraju potpisati prije intervjua s lijepom Anđom. Ugovor u detalje objašnjava novinarima što smiju, a što ne smiju pitati zvijezdu. Tako navodno zabranjuje i sva pitanja vezana uz njezin privatni život, a ako novinar postavi takvo pitanje, Angelina ima pravo otići. Objavljeni intervju se može koristiti samo u svrhu promocije filma, a ne u svrhu neke druge priče, a ne smije biti ni uvredljiv za Miss Jolie. 

Foxovci, koji slove za desničarsko-tabloidni medij, tvrde i da je većina medija odbila potpisati sporni ugovor koji diktira uvjete intervjua, te da su USA Today i Associated Press otkazali interjue s njom.  Navodno je Jolie rekla predstavnicima Paramount Picturesa (koji promoviraju njezin film), da na premijeri zabrane pristup Fox Newsu, no njihovi snimatelji su ipak pušteni. To je i izazvalo najviše kritike medija, jer kontrola intervjua nije toliko sporna koliko njezina odluka da zabrani pristup mediju iz političkih razloga. Intervjui sa zvijezdama se obično i odvijaju prema strogim pravilima, zvijezde putem svojih agenata određuju uvjete razgovora, pa primjerice glumica Milla Jovovich na svako pitanje u vezi njezinog oca (koji je završio u zatvoru zbog prijevare) odmah odlazi s intervjua. 

Promociju filma 'Mighty Heart'  trebali su podržati i 'Reporteri bez granica', organizacija koja se bori protiv cenzure i zatiranja novirskih sloboda. Ukoliko se vijesti o Angelininom nogiranju Foxa pokažu točnim, 'Reporteri' će vjerojatno morati osuditi takvo ponašanje. 

Angelina Jolie je i inače poznata po vrlo oštrom ponašanju prema medijima koji joj se zamjere. Kada su je novinari ismijavali jer je snimljena kako ljubi svog brata u usta, na gostovanju kod komičara Jaya Lenoa natjerala ga je da pročita sve viceve koje je pričao o njoj, rekla da je to jako uznemirilo njenu majku, i napustila show. A one koje i dalje žele rat s njom, podsjećamo da je jako vješta s noževima, pa je bolje da joj se ne približavaju bez dozvole...

Komentari

Nema komentara.