The Shadow, novi strip junak za Sama Raimija - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      The Shadow, novi strip junak za Sama Raimija

The Shadow, novi strip junak za Sama Raimija

40-ih iznimno popularan crni junak s hipnotičkim sposobnostima već se prošetao kroz sve medije, a sad je zapeo za oko strip-filmašu Samu Raimiju.

p.h. 12.12.2006 0 komentara

The Shadow, novi strip junak za Sama Raimija

Sam Raimi, redatelj 'Spiderman' franšize, producira film o još jednom strip junaku - The Shadowu. 'Čovjek sjena', noirovski pulp heroj Waltera B. Gibsona bio je iznimno popularan 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća, zatim je zaživio u mnogim strip verzijama, tv serijalima, radijskim showovima i filmovima. Posljednji je put na velikom platnu bio 1994., u verziji s Alecom Baldwinom, koja se publici baš i nije svidjela, pa nikad nije snimljen nastavak.

Raimijeva producentska kuća Buckaroo Entertainment producira film za Columbia Pictures, no kako Raimi trenutno finišira 'Spidermana 3' s Tobeyem Maguireom u naslovnoj ulozi, neće se prihvatiti redateljske palice. Vjerojatnije je da će se zaputiti u neke sasvim nove projekte jer je sudbina cijele Spiderman franšize prilično neizvjesna, naime, mlađahnom Maguireu je dosta života u paukovom odijelu.

The Shadow, tajanstveni lik maskiranog borca protiv kriminala koji djeluje isključivo noću, a u svojim se 'čistkama' koristi umijećima čitanja misli i hipnoze, navodno je konstruiran prema 40-ih veoma popularnom mentalistu ('mastermindu modernih misterija'), čitatelju misli i hipnotičaru – Josephu 'Čudesnom' Dunningeru. Opskurni borac koji posjeduje moć da zamuti misli protivnika bio je poznat po poštapalici 'Who knows what evil lurks in the hearts of men? The Shadow knows' ('Tko zna kakvo se zlo krije u umovima ljudi? Shadow zna.'), a istu je svojedobno u radio emisiji izgovarao i mladi Orson Welles.
 
Snimanje filma o 'The Shadowu' Raimijev je dugogodišnji san, a utjecaj tog karaktera je očit i u njegovom 'Darkmanu' iz 1990.

Komentari

Nema komentara.