OTFF u znaku Christophera Doylea - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      OTFF u znaku Christophera Doylea

OTFF u znaku Christophera Doylea

Direktor svih direktora fotografije, Wong Kar Waiev, Ratanaruangov, Gus Van Santov meštar od kamere gostuje na predstojećem One Take Film Festivalu.

p.h. 09.11.2006 0 komentara

OTFF u znaku Christophera Doylea

Christopher Doyle, jedan od najcjenjenijih i najoriginalnijih direktora fotografije svih vremena, svečani je gost predstojećeg One Take Fim Festivala (17.-19.11.2006.).

Da preciziramo: Na predstojećem OTFF-u moći ćete minglati s omiljenim Wong Kar Waievim meštrom od kamere na otvorenju izložbe njegovih fotografija 'Tri, ne četiri' koja će biti postavljena u Dvorani 4 Gliptoteke HAZU od 16-29.11., ili pak na tribini 'Christopher Doyle uživo' koja će se održati u Jazz klubu u Gundulićevoj 11.

Doyle, ekstravagantni snimateljski genije i čovjek zaslužan za jedinstven izgled Wong Kar Waievih filmova, između ostalih i 'Chunking Expressa', 'In the Mood For Love' i '2046'. Osim Kar Waiu, Doyle je bio meštar od kamere redateljskim veličinama poput Zhang Yimoua, Edwarda Yanga, Barrya Levinsona, Phillipa Noycea, Jamesa Ivorya, M. Night Shymalana i Gus Van Santa s kojim upravo snima 'Paranoid Park', film o skejterima u Portlandu.

OTFF u programu Loading pretstavlja dosad najveću retrospektivu Doyleovih uradaka, šest igranih filmova na kojima je radio kao direktor fotografije i njegov redateljski prvijenac 'Dosta s riječima'/ 'Away with Words' iz 1999.

Tri, ne četiri, Christopher Doyle

Program LOADING
Nevidljivi valovi, r. Pen-ek Ratanaruang
2046, r. Wong Kar Wai
Posljednji život u svemiru, r. Pen-ek Ratanaruang
Raspoloženi za ljubav, r. Wong Kar Wai
Dosta s riječima, r. Christopher Doyle
Motel Cactus, r. Park Ki Yong
Toga dana, na plaži, r. Edward Yang

U sklopu popratnog programa bit će prikazano i 6 ekskluzivnih Australčevih one take naslova, video radova snimljenih u jednom kadru, a kao priprema i teaser za znatiželjnike u četvrtak, dan prije početka festivala u 17.00 sati u Tuškancu se vrti dokumentarac 'Christopher Doyle: Promiješan, a ne promućkan' Ricka Farquharsona o frenetičnom Doyleovu životu i snimateljskom radu u Aziji i Hollywoodu.

Sve datume, lokacije, ali i cijene (popratni program se, za razliku od natjecateljskog plaća) provjerite na službenjaku OTFF-a.


Christopher Doyle se objašnjava za BBC, s limenkicom piva u ruci
Komentari

Nema komentara.