Inarritu je za Arriagu mrtav i obratno!?! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Inarritu je za Arriagu mrtav i obratno!?!

Inarritu je za Arriagu mrtav i obratno!?!

Jin i Jang, Stanlio i Olio, Alejandro Iñárritu i Guillermo Arriaga... Tako je svijet nekad izgledao. Nakon 'Babela' stvari više nisu tako idilične.

p.h. 25.10.2006 0 komentara

Inarritu je za Arriagu mrtav i obratno!?!

U rajskom vrtu scenarističko-redateljskih parova, Michel Gondry je uživao blagodati Charlieja Kaufmana, Wes Anderson Noaha Baumbacha, a na plodnim tekstovima Guillerma Arriage cvjetalo je redateljsko carstvo Alejandra Gonzaleza Iñárritua. No, izgleda da je s 'Babelom' u odnos dvojice Meksikanaca ušlo zrno razdora, pa se spekulira o mogućem prekidu suradnje.

Guillermo i Alejandro su se posvađali. Nije sinopsis meksičke sapunice, već vijest koju javlja LA Times. Iako niti jedan od njih ne progovara o tome javno, nekoliko insidera je otkrilo da je Inarritu, bijesan zbog činjenice da je Arriaga pobrao većinu zasluga za uspjeh '21 grama', sabotirao njegov dolazak na svjetsku premijeru 'Babela' u Cannesu. Arriaga je ljut, Iñárritu šuti, a komuniciraju uglavnom preko halapljivih agenata.

Obožavatelji tandema iz čijeg su redateljsko scenarističkog braka proizašla dva, sad već kultna filma 'Pasja ljubav' i '21 gram' strahuju da će upravo predstojeća dodjela Oscara na kojoj 'Babel' predstavlja Meksiko u kategoriji najboljeg stranog filma biti kobna po njihov 'brak'. Iñárritu je i sam izjavio kako iza 'Babela' stoji dvije godine marljiva Arriagina rada na izrazito kompleksnom tekstu, a Arriaga je specijalni tretman dobio i na imdb-u, gdje se, osim kao scenarist vodi i kao idejni kreator 'Babela'.

Tko će dobiti, a tko izgubiti ako dođe do konačnog prekida, ostaje da vidimo. Koliko je poznato, scenaristi nakon izlaska iz takvih tandema znaju i profitirati, kao što se dogodilo Baumbachu koji nakon odličnog 'Squid and the Whale' sprema drugi film s Nicole Kidman i Kaufmanu koji sprema redateljski debi 'Synecdohe'. Da može i sam, Arriaga je pokazao osvojivši 2005. Zlatnu Palmu za scenarij filma 'Tri sprovoda u Meksiku'.

Komentari

Nema komentara.