Fanovi Star Warsa naganjaju se s Lucasom - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Fanovi Star Warsa naganjaju se s Lucasom

Fanovi Star Warsa naganjaju se s Lucasom

Zadrti Warsiesi i Starwoidsi samo žele da uz SE OT bude i OOT koja je puno bolja i od PT. OK?

s.p. 11.07.2006 0 komentara

Fanovi Star Warsa naganjaju se s Lucasom

Fanovi 'Star Treka' bar znaju da se zovu 'Trekkies' a fanovi 'Star Warsa' ne mogu se dogovoriti da li su 'Warsies' ili 'Starwoids'. Još gore je da se ne mogu dogovoriti da li su filmovi Prequel trilogije (PT – prva tri dijela serijala, snimana 1999. – 2005., klonovi, Sithi...) lošiji ili ne od Originalne trilogije (OT tj. 4.-6. nastavak, snimani 1977. – 1983., imperije, Jediji...).

Još veća kontroverza je oko DVD-a OT koji su 2004. izdani kao SE (Special edition) tj. s izmijenjenim dijelovima, prilagođenim PT (npr. umetnute scene s  Haydenom Christensenom kao Darthom Vaderom ). Dok nekima to izdanje ne smeta ili im je čak i bolje (suvremeniji efekti i sl.) hard-core fanovi su bijesni zbog tog svetogrđa pa su pokrenuli internet kampanju za izdavanjem OOT-a: Originalne originalne trilogije (da, i njima glupo zvuči taj naziv) što im je konačno i uspjelo te ove godine u rujnu izlazi izdanje 'Star Warsa' na dvostrukom disku u kojem će uz SE (izmijenjeno izdanje OT iz 2004.) biti i 'sveto' izdanje Trilogije, onakvo kakvu je njen Stvoritelj tj. Lucas zamislio i proizveo. Ipak,ima i nova kvaka - umjesto anamorfnog widescreeen izdanja predviđen je letterbox format, pa fanovi opet vrište i rade novu mail kampanju tražeći baš ORIGINALNO izdanje Originalne trilogije, onakvo kakvo su i gledali u kinima sedamdesetih i osamdesetih.

Oni koji razumiju o čemu je riječ i još im je i stalo do toga mogu slobodno otići na site bijesnih fanova i pomoći kampanji, a oni kojima su svi SF fanatici jednako smiješni ili iz dna duše preziru 'Star Warse' također imaju svoje siteove...

Komentari

Nema komentara.