MoMa i film slave 35. godišnjicu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      MoMa i film slave 35. godišnjicu

MoMa i film slave 35. godišnjicu

Krajem ožujka MoMa slavi 35 godina uspješne suradnje s Lincoln Film Centrom. Umjesto torte, serviraju filmove.

p.h. 23.02.2006 0 komentara

MoMa i film slave 35. godišnjicu

Zajednički projekt promicanja mladih autora i filmske umjenosti njujorškog muzeja moderne umjetnosi MoMa i filmskog društva Lincoln Centre slavi ove godine 35. rođendan prigodnim festivalom. New Directors/New Film festival trajat će od 22. ožujka do 2. travnja, a američkom će puku biti prezentirano ukupno 25 dugometražnih i 17 kratkih filmova neetabliranih autora iz cijelog svijeta.

U New Yorku će biti prikazana i dva hita sa zadnjeg Sundancea, drama 'Half Nelson' Ryana Flecka o osnovnoškolskom učitelju ovisniku i 'The Blossoming of Maximo Oliveros', gej storija Auraeusa Solita koja je na Berlinaleu upravo ovjenčana Teddyem. Bit će prikazani i 'John and Jane' Ashima Aluwalie o Indijancima koji odrađuju noćnu smjenu na američkoj telefonskoj centrali, 'Close to Home' Stevena De Paula, drama s pučine 'Iron Island' Iranca Mohammeda Rasoloufa i 'Man Push Cart' Rahmina Bahranija (naslovna) koji prati sudbinu bivše pakistanske rock zvijezde Ahmada Razvija koji sada prodaje kavu s kolica na Manhattanu.

Porast popularnosti dokumentaraca inspirirala je i tamošnje organizatore, pa će na festivalu prikazati i dokumentarnu retrospektivu sastavljenu od radova koji su u New Yorku debitirali u posljednjih dvadeset godina. U tom programu će se emitirati i dokumentarac 'StreetwiseMartina Bella o djeci koja odrastaju na ulicama Seattlea koji je bio nominiran za Oscara 1984, te dobitnik Emmya 'Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills' Brucea Sinofskog i Joea Berlingera o trostrukom ubojstvu u američkoj osnovnoj školi.

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.