Velika, natapirana i lakirana - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Velika, natapirana i lakirana

Velika, natapirana i lakirana

Nakon spekulacija oko revivala 'Hairspraya', nedavno je postalo izvjesno da bi se režije mogao prihvatiti Adam Shankman. Adam who? I onda opet: Shankman.

m.n. 29.09.2005 0 komentara

Velika, natapirana i lakirana

O 'Hairsprayu' Johna Watersa (1988) smo vam već odavno sve potanko objasnili. Onima koji još uvijek traže neki dodatni argument dosta je reći: kultno, kultno, must see. Od titula opskurno, do britkog Watersovog humora kojim adresira rasna pitanja, adolescenciju i debljinu, pa na oko jednostavne radnje koja se vrti oko Baltimorea, megaturbopopularnog 'The Corny Collins Showa' i buckaste djevojke Tracy koja samo želi uspjeti, dojma smo da je uspjeh jedina solucija.

Comingsoon donosi novosti: režije bi se najvjerojatnije mogao prihvatiti Adam Shankman. Ako krivite obrve, riječ je o redatelju koji potpisuje film 'Pacifier' s Vinom Dieselom u glavnoj ulozi. Ako ste i dalje u nedoumici, činjenica je da je na prvu loptu ovakav izbor začuđujući (možda i ne ako se sjetimo trash estetike originala?). Ipak, iza Shankmana stoji uvjerljiv koreografski opus: potpisuje korake za filmove tipa 'The Wedding Planer' (2001), 'Mission to Mars' (2000), uvodnu špicu za seriju 'Friends', ali i 'Scream' (1997) te 'Boogie Nights' (1997).

Divine Divine (desno), 1988.

Bilo kako bilo, došlo je do malih promjena u organizaciji jerbo su filmom u početku trebali dirigirati Jerry Mitchell i Jack O'Brien, koji su brinuli oko koreografije Tonyem nagrađivane broadwayske adaptacije (2002). Časno je mjesto redatelja bilo ponuđeno i Robu Marshallu iz 'Chicaga', ali ga je ovaj odbio (zbog prevelikih očekivanja i pritiska, navodno). Voda je definitivno došla do grla, pa ako New Line Cinema svoj projekt želi zbuksati do kraja 2006. godine, redatelj s imenom i prezimenom je više nego potreban.

Iako glumci još nisu službeno potvrđeni, Hollywood Reporter donosi da se najviše šuška oko slijedećih: Johna Travolte za ulogu Edne, Tracyne mame, Billya Crystala za ulogu Wilbura, Tracynog oca, Queen Latifah za cipele crne aktivistice Motormouth Maybelle te Meryl Streep za tv producenticu. Stihove će potpisati Marc Shaiman i Scott Wittman (napisali i nagrađivani score za mjuzikl 2002.), a snimat će se (a gdje drugdje) u Baltimoreu.

Lakirano je in!

Komentari

Nema komentara.