DiCaprio i Scorsese po četvrti put! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      DiCaprio i Scorsese po četvrti put!

DiCaprio i Scorsese po četvrti put!

U ispreplitanju ziherice i povijesti glavne su adute izvukli Leonardo DiCaprio te Martin Scorsese. U ulozi velebne muze ovaj se put našao Theodore Roosevelt.

m.n. 12.09.2005 0 komentara

DiCaprio i Scorsese po četvrti put!

Da li je moguće? Nakon trostruke suradnje koja broji filmove 'Gangs of New York', 'The Aviator' te 'The Departed', koji je u produkciji, već znani zaljubljenici, Leonardo DiCaprio i Martin Scorsese, golobradi i djedica, stat će opet za isto kormilo, možda u konačnoj utrci za Oscara koji im je za sada obojici umaknuo.

Iza cijele spačke stoji Paramount Pictures koji je otkupio prava na Pulitzerom nagrađivanu knjigu 'The Rise and Fall of Theodore Roosevelt' Edmunda Morrisa. Za adaptaciju priče zadužen je Nicholas Meyer, a servirat će nam 26. američkog predsjednika tj. njegov uspon od privilegiranog newyorkškog političara s harvardskom diplomom do žustrog zapovjednika Rough Ridersa koji će ga dovesti do mjesta guvernera, vicepredsjednika i Bijele kuće.

Svi su se uključeni već razmahali primjedbama o filmičnosti Rooseveltovog života (ostao je najmlađi predsjednik u povijesti SAD-a, imao je samo 42. godine kada je izabran), iako se čini da Scorsese tematikom pomalo podilazi američkoj publici te konzervativnim strujanjima. Što sve ne čini čovjek u utrci za Oscara! Upitno je koliko će DiCaprio biti uvjerljiv, iako se dio scenarija odnosi na Rooseveltove rane tridesete. Problem je dakako njegovo dječje lice, dok bi se činjenica da je Theodore bio nešto punašniji trebala riješiti neumjerenim žderanjem.

Što se juicy detalja tiče, nije baš poznato da je Roosevelt bio vrlo svestrana osoba – osim što se pojavio u maloj ulozi u filmu 'The Alienist' Caleba Carra, prvi je Amerikanac koji je dobio Nobelovu nagradu za mir (1906.), prvi predsjednik koji je ikada vozio auto, prvi koji je crnca pozvao na ručak u Bijelu kuću, a upravo je po njemu slatki medvjedić dobio ime Teddy jerbo je za vrijeme lova u okolici Mississippia 1902. odbio ubiti mladunče crnog medvjeda. How sweet!

Komentari

Nema komentara.