Još jedna le Carreova ekranizacija - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Još jedna le Carreova ekranizacija

Još jedna le Carreova ekranizacija

Ako vam se svidio ‘Božji grad’, svidjet će vam se i info da se Meirelles prihvatio novog projekta. Kako se snalazi s Britancima vidjet ćemo slijedeći mjesec.

m.n. 24.07.2005 0 komentara

Još jedna le Carreova ekranizacija

Nesuđeni se arhitekt Fernando Meirelles, čovjek koji glavom i bradom stoji iza hvaljenog filma City of God’, prihvatio još jedne adaptacije. U pitanju je roman, koji ga je, eto, dopao i baš ga, poput ‘Božjeg grada’ koji je također rađen prema književnom predlošku sam nagovorio na ekranizaciju. No, priča postaje mnogo zanimljivija kada se uz naslov ‘The Constant Gardener’ priveže ime Johna le Carrea. Za vas rijetke neznalice, riječ je o 73-godišnjem autoru uspješnih špijunaža poput ‘Smileyevi ljudi’, ‘Dečko, dama, kralj i špijun’ te ‘Plemeniti đak’, stručnjaku za hladnoratovske intrige i sve što pride.

Reuters prenosi da će ’The Constant Gardener’ u režiji vatrenog Brazilca Meirellesa predstaviti Ralpha Fiennesa i Rachel Weiss, dok se priča bazira na šokantnim postupcima farmaceutske industrije u zemljama trećeg svijeta, točnije u Africi. Zaplet se temelji na stvarnim događajima (le Carre je poznat po poznavanju svjetskih prilika) iskorištavanja pristanka pacijenta tj. korištenje sirotinje za testiranja lijekova koji će se kasnije plasirati na bogato zapadnoeuropsko i američko tržište. Fiennes će utjeloviti britanskog diplomata u Nairobiju, Justina Quaylea, koji nakon ženinog brutalnog ubojstva otkriva zavjeru i cijeli lanac korupcije čiji tragovi vode sve do članova vlade.

Le Carre je samo za Reuters otkrio da je pri pisanju knjige koristio tehnike koje je pokupio za vrijeme vlastite tajno-agentske karijere. Osim što je svim britanskim medijima nedavno poslao otvoreno pismo ‘United States of America has gone mad’, osvrnuo se striček i na situaciju u Africi – smatra i ukazuje kako je licemjerno da vlade vape za pravdom u Africi, a da istovremeno dopuštaju uvoz oružja i opasne eksperimente na ljudima.

Nije bez vraga Fernando Meirelles redatelj, jerbo stari mačor misli da je on idealni spoj Trećeg svijeta i humanističke senzibilnosti, baš ono što je njegovoj knjizi bilo potrebno. Premijera je najavljena već za slijedeći mjesec.

klik na trailer
Komentari

Nema komentara.