Grad muškaraca – u Brazilu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Grad muškaraca – u Brazilu

Grad muškaraca – u Brazilu

Pod paskom Fernanda Meirellesa, redatelja Božjeg grada, snimati će se i nastavak, Grad muškaraca. On će producirati, a dvoje mlađih kriminalaca reprizirati će svoje uloge.

29.07.2004 0 komentara

Grad muškaraca – u Brazilu

'Božji grad' pogodio je svjetske filmske sladokusce i priuštio im u jednom navratu fenomenalno izrežiranu priču, divnu fotografiju, sirovost stvarnosti i profinjenost filmskog zanata. Mada film prije dvije godine nije uspio niti biti nominiran za Oscara (prijavio se), ove je godine dobio četiri nominacije na istoj reviji. Među ostalima i onu za najboljeg redatelja, što je izazvalo i malo negodovanje jer je film zajedno s Fernandom Meirellesom radila i Katia Lund, koja nije dobila ništa. Jedva se izborila za to da njeno ime bude na odjavnoj špici filma.

Prašina se evo polako sliježe, redatelj i ekipa već su na novom, zanimljivom projektu o kojem je informacija plasirana javnosti već sada, a film bi premijeru, ako sve bude po planu, trebao imati daleke 2006. Fernando Meirelles će se ovaj put naći u ulozi producenta, a režije će se prihvatiti Paulo Morelli, njegov suradnik iz producentske kuće 02 filmes. Dvojac neprofesionalnih glumaca koji su odigrali neke od glavnih uloga mlađe ekipe u Božjem gradu, Douglas Silva i Darlan Cunha, u nastavku će imati glavne uloge.

Douglas Silva

Zanimljivo je da već postoji mini serija istog naziva, i gle!, ista ekipa ju je napravila. Meirelles je za Empireonline objasnio o čemu se radi: ' Kada smo završili film, osnovali smo jednu NGO školu za glumce s filma koju su pohađali, naravno, sami muškarci, a sastojala se od snimateljskih radionica, radionica editiranja... S tom grupm radili smo projekt za Brazilsku tv koja je otkupila nekoliko epizoda, a mi bi sad u dugometražni poduhvat.'

Dakle, nije sve u parama, ima nešto i u obrazovanju. Naime, ovaj nastavak ne najavljuje se kao bombastični produžetak priče o nasilju, neimaštini i kriminalu, već se njime želi pokazati da ekipa iz geta, slama, prašine i sredine predodređene kriminalu, ipak ima veći izbor od toga žele li metak u čelo ili metak u leđa. Go action!

Komentari

Nema komentara.