Najbolji je Što je Iva snimila... - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najbolji je Što je Iva snimila...

Najbolji je Što je Iva snimila...

Otužnom i dosadnjikavom je svečanošću završio 52. filmski festival u Puli. Nagrada su se nakupili 'Što je Iva snimila…', 'Snivaj, zlato moje' i 'Dva igrača s klupe'.

i.a. 24.07.2005 0 komentara

Najbolji je Što je Iva snimila...

Zaista zasluženo Veliku zlatnu arenu za najbolji film dobio je Tomislav Radić za film 'Što je Iva snimila 21. listopada 2003.' Podsjetimo, članovi ovogodišnjeg, domaćeg žirija bili su glumica Vera Zima, snimatelj Enes Midži, filmski kritičar Aldo Paquola, književnik Stjepan Čuić i predsjednik žirija, redatelj Krsto Papić.

'Što je Iva snimila…' je još prikupio i pojedinačne nagrade u kategorijama najboljeg redatelja (Tomislav Radić), najboljeg glavnog glumca (Ivo Gregurević), najbolje glavne glumice (Anja Šovagović Despot). Dobitnik je i nagrade Oktavijan koju dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara. Redatelj Tomislav Radić bio je iznimno sretan i zadovoljan, kao što je i sam rekao, kao nikad u životu.

'Snivaj, zlato moje' redatelja Nevena Hitreca dobio je svu silu 'malih' festivalskih nagrada:
*montaža – Slaven Zečević
*glazba – Darko Hajsek
*kostimografija – Željka Franulović
*maska - Snježana Gorup
*ton - Toni Jurković
*nagrada publike s ocjenom 4.65

'Dva igrača s klupe' redatelja Dejana Šorka okitila su se s nagradama za:
*scenarij – Dejan Šorak
*najbolju glumicu u sporednoj ulozi – Doru Lipovčan
*kamera - Vjekoslav Vrdoljak
*scenografija – Marijo Ivezić

*Pušća Bistra' nije otišla kući praznih ruku. Za to su se pobrinule nagrade za najboljeg sporednog glumca (Dragan Despot) i Breza Filipu Šovagoviću, nagrada koja se dodjeljuje najboljem debitantu.

Žiri međunarodne kritike dodijelio je nagradu za najbolji film mađarskoj drami 'Diler' redatelja Benedeka Fliegaufa te je posebna priznanja dodijelio glumici Felicity Huffmann iz filma 'Transamerica' i Lazaru Ristovskom iz filma 'San zimske noći'.

Ostali smo vam dužni još i pobjednika amaterskog festivala 640x480max., a to je filmić 'Standardna priča' autora Marina Lukanovića iz Rijeke.

Komentari

Nema komentara.