Pula FF ugrabila canneskog pobjednika - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pula FF ugrabila canneskog pobjednika

Pula FF ugrabila canneskog pobjednika

Pula nas je u preposljednji trenutak obradovala još jednom filmskom poslasticom – 'L'Enfant'-om braće Jean-Pierrea i Luca Dardennea. Ima se, može se.

filmski.net 07.07.2005 0 komentara

Pula FF ugrabila canneskog pobjednika

Belgijska drama 'L’Enfant’ Jean-Pierrea i Luca Dardennea biti će prikazana u Areni u PoPularnom programu Pula FF-a. Pobjednik iz sjene ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu govori o dvoje mladih, zaljubljenih besperspektivnih, neambicioznih - dvadesetogodišnjem dečku Brunu i osamnaestogodišnjoj mu djevojci Sonji čiji se životi mijenjaju nakon što ona zatrudni i rodi dijete. Zaplet se dodatno intenzivira kada otac proda dijete na crnome tržištu…

Zlatna palma za 'Dijete' podigla je i malo prašine, a mi smo tada zaželjeli da joj i sami presudimo. Prilika se stvorila i na njoj zahvaljujemo. Bila bi zaista šteta da se nemali budžet pulskog festivala dobro ne iskoristi. Dardenneovima je ovo druga Zlatna palma, prvu su dobili 1999. za 'Rosettu', film koji se također bavi socijalnim pitanjima preispitujući život ljudi na margini društva. Rosetta je također tinejdžerka koja se pokušava iskoprcati iz kamp kućice i života s majkom alkoholičarkom.

Inače, braća su filmsku karijeru započela u sedamdesetim godinama snimajući štrajkove u tvornicama, a taj je motiv davanja 'mjesta' malim ljudima ostao njihov trade mark i kasnije kada su počeli snimati dokumentarne i igrane filmove. Jean Pierre je stariji tri godine od Luca, žive u različitim dijelovima Belgije i sastaju se samo kada snimaju filmove.

Pula FF održati će se od 16. do 23. srpnja.

Komentari

Nema komentara.